Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Marysia90 witaj.Tak i pewnie odsuną.Każda infekcja osłabia organizm i trzeba to wyleczyć.
-
Witam po świętach:) czy przeziębienie, kaszel i katar mogą odsunąć kolejny wlew?
-
Moje drogie Anioły <3, życzę Wam spokojnych, rodzinnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia. Dalszej wytrwałości w walce o zdrowie i spełnienia tego co każdej Was w sercu jest naj.............. <3 <3 :)
Dziękuję Wam, że tu jesteście i dajecie mi i innym wsparcie i nadzieję w walce. <3
Małe słowo DZIĘKUJĘ za Was i Waszą siłę <3 :)
-
Moje drogie życzę Wam spokojnych i radosnych Swiat spędzonych w gronie najbliższych i przede wszystkim zdrowia i wytrwałości takiej jak do tej pory! Bo dzięki Wam człowiek odnajduje się w tych trudnych chwilach.
-
Kochane Gwiazdki, życzę Wam zdrowia, zdrowia, zdrowia i zdrowia oraz...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Zostawiłam miejsce żeby każda z Was w serduszku pomyślała czego sobie życzy. Dziękuję, że jesteście. Trzymam kciuki. Mama dzisiaj zrobiła Wigilię.To był cudowny wieczór. <3 <3 <3 <3
-
Po stokroć zdrowia, zdrowia, zdrowia... Szczęśliwych i radosnych świąt, wszystkiego dobrego dziewczyny <3
-
Zdrowych, spokojnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
Niech Boża dziecina napełnia Wasz dom szczęściem a zabierze troski i kłopoty.
Niechaj gwiazdka która świeci o zmroku doprowadzi Was do szczęśliwego Nowego Roku <3. Wesołych Świąt dziewczyny <3 <3 <3
-
Wesołych świąt :) Spokoju, radości, zdrowia i samych dobrych chwil Dziewczyny :-)
-
Kochane ja również dołączam się do życzeń.Niech te Święta Bożego Narodzenia będą spokojne i radosne.Niech łaska maleńkiego dzieciątka spłynie na każdą z Was i niech pozwoli spędzić ten niezwykły czas bez bólu i cierpienia.Niech znikną troski a zastąpi je radość i uśmiech <3 Wesołych Świąt dziewczyny <3 <3 <3
-
I ja dołączam się do życzeń -cudownych Świąt Bożego Narodzenia a w Nowym Roku rzeczywistości piękniejszej od marzeń <3