Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Mnie Także ciągle bolą stawy ; i ciągle mam dylemat czy to grypa..
  • Tess... właśnie obawiam sie tego avastinu; czytam opinie w prasie zachodniej - niepochlebne opinie; zbyt wiele szkodliwych skutków ubocznych ; ja mam problemy z zatokami;Non stop zapchany nos; krew,Dlatego przerwalam. <3
  • Witam Was mam pytanko. Od ostatniej chemi jestem pół roku ale często odczuwam bóle w kościach identyczne jak w czasie chemioterapi. Ktoś ma podobnie? Dlaczego tak długo to sie utrzymuje. Mam kontynuacje avastinu
  • Margareta.napisalas o skutkach ubocznych avastinu.Ja po10 wlwewach czuje sie dobrze(cisnienie w normie) jedynie katar,natomiast bardziej martwi mnie wzrost markera Ca125 /45/
  • Tak was czytam dziewczyny i chyba wyjątkiem jestem bo po każdej chemii dostawałam neulaste i każda chemię okropnie przeszłam ; musiałam przerwać uzupełniający AVASTIN z uwagi na mocno szkodliwe skutki uboczne. Teraz czekam na badanie pet - 3 miesiące po zakończeniu całej chemioterapii . I Znowu stres .
  • Tak was czytam dziewczyny i chyba wyjątkiem jestem bo po każdej chemii dostawałam neulaste i każda chemię okropnie przeszłam ; musiałam przerwać uzupełniający AVASTIN z uwagi na mocno szkodliwe skutki uboczne. Teraz czekam na badanie pet - 3 miesiące po zakończeniu całej chemioterapii . I Znowu stres .
  • 8 lat temu
    Marto83 Odbarczenie nie jest bolesne i przynosi ulgę. Ja nie miałam takiej potrzeby, ale znajoma niestety tak. Podłączyli dren i płyn wypływał do pojemnika. Jednak kiedy płyn wciąż nachodzi, to niestety nie jest dobry znak. Podczas całej chemioterapii tylko raz dostałam Neulastę, więc nie każdemu jest potrzebna. Pozdrawiam Dziewczyny :-)
  • Aaaa całe życie człowiek sie uczy :P :D katja82 <3kkaga2@wp.pl
  • Hebelek, podaj adres e-mail :) ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat