Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
dziękuję .Zyczę wam dziewczyny dobrego humoru,uśmiechu i świąt radosnych,rodzinnych i udanych bab wielkanocnych,słodkich mazurków ,Dobrych swiąt Wielkanocnych!!!!!!!!
-
Lupus, Juststaystrong, Tess, Weronika, Nini <3 <3 <3
Kucja, bierz ten eliksir i szybko do domciu :)
Ja kilka dni po caelyxie z carboplatyną. Ogólnie jakoś mnie za bardzo nie wymęczyło bo przez tydzień brałam sterydy na osłonę ale po ich odstawieniu od dwóch dni telepie mi się w środku i czasami jestem bardzo słaba. Nie wiem może to jest reakcja posterydowa. Wszystko sobie zapisuję i przy następnej chemii podpytam p. doktor.
Nana a jak Twój organizm reagował na steryd?
-
Tess trzymamy kciuki za ciebie kochana!
-
Czarownica11,czytam ten wynik z TK.i ......wiadomo,Sama siebie oskarżam,że tak bardzo pozytywnie byłam nastawiona,wiadomo; rak,operacja , chemia ,avastin i d....a znowu chemia.nie poszlam na karbo i taxol bo od ostatniej chemii nie upłynęło 6 miesięcy.to będzie Topotecan.Jadę jutro do córki do Bielska Bialej naładować akumulatory i od wtorku " powtórka z rozrywki ",
-
Tess41 noż k...m...inaczej nie powiem!Lekarze są pewni?
-
Maria, Midi dziękuję Wam dziewczyny, może mi coś z tego pomoże... tess41 przykro mi :( trzymam kciuki za nas wszystkie!!! <3
-
ala333.dziękuję za opinię.wiem , że bardzo indywidualnie reegujemy na chemię,muszą być skutki uboczne.Onkolożka powiedziała ,że to jest lek ogólnie dobrze przyjmowany.czas pokaże..........pozdrowienia!
-
tess41,moja Ania bierze topotecam już 3 serie wybrała ,wlosy wychodzą ,spadła hemoglobina z 12 na 10 i ostatnio nogi jej puchną ale może nie u wszystkich tak musi być pozdrawiam Cię
<3
-
Dziewczyny zrobiłam morfologię i nie jasne jest dla mnie to wszystko;różne parametry wprawdzie niewiele odbiegające od normy ale...kto się zna i pomoże ?
-
witam!Niestety progresja.Węzły chłonne w okolicy nerki o 20 % powiększone.to po wczorajszym TK.Od 18 kwietnia leczenie TOPOTECANEM.Avastin w moim przypadku nic nie dał.Czy któraś z was brała ten TOPOTECAN.Czego się po tym spodziewać .......biegunki, łysienia czy czego tam jeszcze.Na razie to mm ochotę tylko wrzeszczeć!!!!!!!!