Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • nana super, że się udało, nabieraj sił i wywal robala!

• 7 lat temu

Cześć dziewczyny, siedzę i czekam na badanie TK. Oby wyniki wyszły dobre. Trzymajcie kciuki.

• 7 lat temu

Cześć, dziewczyny! Nie bez problemów, ale dolewka Gemzaru poszła! Jestem w domu, czuję się dobrze.

• 7 lat temu

Cześć dziewczyny!! Za mną 4 chemia, dziś do domku :) Czwrownica - mam nadzieję, ze z kręgosłupem juz lepiej.  Nana - jak się masz kochana? Kucja o ile dobrze pamietam jutro chemiczka? - trzymam kciuki! Elmooth- jak mamusia? Pozdrawiam Was Wszysktie!!! Ściskam ❤​

Wpis edytowany dnia 21-06-2017 09:04 przez juststaystrong
  • 7 lat temu

Aniu, dwa oczka w górę, dwa oczka w dół to żadna katastrofa. Martwić może jedynie systematyczny wzrost markera. Wahania to rzecz normalna

• A...dodam jeszcze, że robione w tym samym laboratorium cały czas. 

• Kochane, pewno tych pytań było już milion, ale powiedzcie proszę. Czy to powód do zmartwienia jeśli marker wzrósł o 2 punkty? Tomografia czysta, wszystko ok. Samopoczucie ok. Pozdrawiam cieplutko z Łodzi.

• 7 lat temu

Czarownica11, przykro mi z powodu dysku oczywiście na kręgosłupie. Wracaj do zdrowia. Ja na smartfonie piszę normalnie, ale niestety obcina mi wypowiedź kiedy wysyłam ją. Zgłosiłam uwagi. Dzisiaj wyrywałam zęba, więc jestem troszkę jak pobita. 

Wpis edytowany dnia 19-06-2017 18:22 przez Lupus
  • 7 lat temu
  • 7 lat temu

ja wiem, że nie wylecze mamy d dietą, ale morfologia spada. Mama choruje na chorobe Lesniewskieho-Crohna dlatego onkolog pilnie kazał sie skontaktować z dietetykiem, bo mamie juz samo to zrzuca żelazo a jeszcze dowalila chemia ;( 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat