Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Operacja trwała 15 godzin- przeszczep, teraz czekamy. Niestety lekarze określają stan jako krytyczny. Módlcie się za to dziecko, błagam.....
-
anitap
czy to byl juz przeszczep ? kochani trzymajcie sie tam Ty i Twoja rodzina - wiem ze jest Wam teraz bardzi ciezko
-
Jasia, gdzieś ty dziś się zapodziałaś? Zawsze tu jesteś a dziś Cię nie ma:(( Smutno bez Ciebie
-
szymczakanna no i nie wytrzymałam, kupiłam test i zrobiłam i już mi trochę lepiej wynik wyszedł negatywny. Zawsze to jakiś plus)))))) To badanie też będzie ze znieczuleniem tylko oprócz tego usnę na chwilkę czy jakoś tak. Naczytałam się o tym i w życiu na żywca mnie nie dostaną:))))) Pozdrawiam gorąco
-
Kasiorku zrób to badanie, z tym testem poczekaj.Myślę że za taką kasę długo się nie czeka. Ja też wydaję dużo kasy przy diagnostyce bo inaczej czeka się długo. To badanie bardzo boli więc wydaje mi się że wystarczyłoby pod znieczuleniem ale jak nie ma takiego we Wrocku to trudno.
-
A gdzież to nasza Jasia dziś się podziewa?
Anitap
dołączam się do szymczakanna
Szymczakanna
Znalazłam prywatną klinikę robią kolonoskopie w uśpieniu, koszt ok 600zł, ale pal licho pieniądze, przynajmniej będe mieć badanie po ludzku. W poniedziałek dzwonie umówić się na wizytę mam nadzieję że długo się nie czeka bo od 4 lipca zaczynam chemię, o matko kochana!!! Najpierw jednak zrobie test na krew utajoną w kale, oby nic nie wyszło bo już na pewno oszaleję
-
Anitko musi być dobrze, jestem przy Was z modlitwą.
-
Ogromne kciuki dla Nadii, ślę Anioła z Dobrą energią...
-
-