Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • sbczg wiesz, że trzymam kciuki!!!!
  • 12 lat temu
    Witam wszystkie i nowe i te, ktore tu dluzej. Siedzialam cicho- szwagierka byla po operacji ramienia- pomagalam jak moglam. W Missouri pochmurny jesienny poranek, za chwile biore prysznic i o 2.15 mam wizyte u lekarza- ocene USG i wizje leczenia. Boje sie jak diabli, dobrze, ze maz bedzie przy mnie i Wy tutaj. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam. Dam znac wieczorem, co wyszlo. Usmiecham sie do wszystkich i spokojnego wieczoru w Polsce zycze.
  • Dziękuję Wam za odpowiedzi, jutro mam wizytę u ginekologa onkologa więc zobaczę co powie i zrobię badanie Ca 125.
    Mikra mam 32 lata, ale z tego co widzę to i bardzo młode dziewczyny na to chorują a w większości publikacji piszą, że to problem kobiet w wieku 40-50 lat.
  • Kasiorku nawet się nie obejrzysz jak miną te dwa miesiące. Po mału kupuje juz prezenty pod choinke jak jestem na chodzie. Młody ma chyba jelitówkę, lekarka kazała zostawić go w domu więc zajeta jestem bardziej nim niz domem.
    Dziewczyny czy spotkałyście się z informacja o zastrzykach z Vit C przy chorobach nowotworowych? Ponoć w Niemczech to stosują.
    pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Mikra ty nie miłuj mi dnia,tylko kiedy się widzimy ja się zapytowuje? Jak coś pisz eska:)))

AniuTy już o świętach? :))))
  • 12 lat temu
    Allo, allo!
    Ale mialam cudny weekend, pogoda piekna, sloneczko i ta jesien w Polanicy. Przyjechalam troche przeziebiona, ale to te zimne ranki i wieczory. Dopiero zwleklam sie z lozka, musialam nadrobic dwie zarwane nocki.
    Margaretka nie martw sie na zapas, ale Ca 125 zrob. Napisz ile masz lat.
    Kasiorek szybko doszlas do siebie, co spodowalo to cudowne samopoczucie?:)))))
    Milego dnia Wam zycze, pozdrawiam.
  • Witam Syrenki. Kasiorku fajnie ,że już jesteś w dobrej formie.
    Jasiu11 chyba z Kasiorkiem i Makro000 wybierzemy się na wywiadówkę. Jak będziesz widziała się z Beatką to może Ci powie gdzie prawdopodobnie spędzę święta Bożego Narodzenia.
    Życzę wszystkim cudownego dnia.
  • 12 lat temu
    No patrz, tak długo pisałam, że Jasia mnie wyprzedziła:))
  • 12 lat temu
    Cześć Syrenki kochane:)))
    Ja już dziś kawkę piję i oczekuję na was i na Ciebie Jasiu;)) A w ogóle to kochana jak tam szkole? Na wywiadówkę wybrać się trzeba zobaczyć jakie stopnie?:))) A tak poważnie to niedługo penie egzaminy?Buziaki słonko nasze:))
  • 12 lat temu
    Witam Syrenki pozdrawiam przesylam usciski i :):):) .Dzisiaj 34 rocznica Pontyfikatu Jana Pawla II .

margeretka witam to cos co pojawilo sie na jajnku to trzeba koniecznie zbadac przez nastepnego lekarza zrobic CA 125 nie odpuszczac i nie czekac poniewaz do tego dochodzi stres i duzo myslenia .Dzialaj nie odpuszczaj Pozdrawiam

Kochane Syrenki trzymajcie za mnie kciuki i prosze o zdrowaske BUZIACZKI

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat