Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    sbczg wiesz, że trzymam kciuki!!!!
  • 12 lat temu
    Witam wszystkie i nowe i te, ktore tu dluzej. Siedzialam cicho- szwagierka byla po operacji ramienia- pomagalam jak moglam. W Missouri pochmurny jesienny poranek, za chwile biore prysznic i o 2.15 mam wizyte u lekarza- ocene USG i wizje leczenia. Boje sie jak diabli, dobrze, ze maz bedzie przy mnie i Wy tutaj. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam. Dam znac wieczorem, co wyszlo. Usmiecham sie do wszystkich i spokojnego wieczoru w Polsce zycze.
  • 12 lat temu
    Dziękuję Wam za odpowiedzi, jutro mam wizytę u ginekologa onkologa więc zobaczę co powie i zrobię badanie Ca 125.
    Mikra mam 32 lata, ale z tego co widzę to i bardzo młode dziewczyny na to chorują a w większości publikacji piszą, że to problem kobiet w wieku 40-50 lat.
  • 12 lat temu
    Kasiorku nawet się nie obejrzysz jak miną te dwa miesiące. Po mału kupuje juz prezenty pod choinke jak jestem na chodzie. Młody ma chyba jelitówkę, lekarka kazała zostawić go w domu więc zajeta jestem bardziej nim niz domem.
    Dziewczyny czy spotkałyście się z informacja o zastrzykach z Vit C przy chorobach nowotworowych? Ponoć w Niemczech to stosują.
    pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Mikra ty nie miłuj mi dnia,tylko kiedy się widzimy ja się zapytowuje? Jak coś pisz eska:)))

AniuTy już o świętach? :))))
  • 12 lat temu
    Allo, allo!
    Ale mialam cudny weekend, pogoda piekna, sloneczko i ta jesien w Polanicy. Przyjechalam troche przeziebiona, ale to te zimne ranki i wieczory. Dopiero zwleklam sie z lozka, musialam nadrobic dwie zarwane nocki.
    Margaretka nie martw sie na zapas, ale Ca 125 zrob. Napisz ile masz lat.
    Kasiorek szybko doszlas do siebie, co spodowalo to cudowne samopoczucie?:)))))
    Milego dnia Wam zycze, pozdrawiam.
  • 12 lat temu
    Witam Syrenki. Kasiorku fajnie ,że już jesteś w dobrej formie.
    Jasiu11 chyba z Kasiorkiem i Makro000 wybierzemy się na wywiadówkę. Jak będziesz widziała się z Beatką to może Ci powie gdzie prawdopodobnie spędzę święta Bożego Narodzenia.
    Życzę wszystkim cudownego dnia.
  • 12 lat temu
    No patrz, tak długo pisałam, że Jasia mnie wyprzedziła:))
  • 12 lat temu
    Cześć Syrenki kochane:)))
    Ja już dziś kawkę piję i oczekuję na was i na Ciebie Jasiu;)) A w ogóle to kochana jak tam szkole? Na wywiadówkę wybrać się trzeba zobaczyć jakie stopnie?:))) A tak poważnie to niedługo penie egzaminy?Buziaki słonko nasze:))
  • 12 lat temu
    Witam Syrenki pozdrawiam przesylam usciski i :):):) .Dzisiaj 34 rocznica Pontyfikatu Jana Pawla II .

margeretka witam to cos co pojawilo sie na jajnku to trzeba koniecznie zbadac przez nastepnego lekarza zrobic CA 125 nie odpuszczac i nie czekac poniewaz do tego dochodzi stres i duzo myslenia .Dzialaj nie odpuszczaj Pozdrawiam

Kochane Syrenki trzymajcie za mnie kciuki i prosze o zdrowaske BUZIACZKI

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat