Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witajcie porannie, w dobrym nastroju, bo wyspana, zapowiada się łądny dzień, póki co -2
sierotko - przykro,że tak mnie odebrałaś.
Miałam na myśli tylko to co potem dodała kasiorek.
Jedni maja naturę bardziej otwartą i bardzo pomocną, inni bardziej skryci nie chcą o swych problemach informować wszystkich na forum otwartym, co nie znaczy, że są mniej pomocni... Myślę, że to jest proste do zrozumienia, tym bardziej,że sprawa dot. tak intymnych spraw i poważnego leczenia.
Wróciłam bo sama pomocy szukam, w tym ciężkim czasie jesiennej zadumy, czasie gdy Chustka odchodzi...Gdy dziecie pyta i porusza najwrażliwsze struny...Wtedy chce się być razem, gdzieś przynależeć i ogrzać się Dobrym Słowem.
Jasiu - jak czytałam o Twych wynikach to martwiłam się, super,że jest Dobrze! :-)
Ale Wam fajnie Kasiorku, Mikra,że się spotykacie
annaszymczak - no właśnie jak po drineczku ;-) ?
ona - czytam o Sandy, straszneee, jak Wy się 3macie?
Makro, Jasia i inne panie z okolic O. Jak udala się sesja weekendowa z Terapią Simontona ?
pozdrawiam ciepło
-
Limarri witaj slonce nasze mam pytanko robilas jakies wyniki na osteoporoze ???
-
Witam moje slonevczka i o zdroweczko pytam przesylam wszystkim :):):) i niech Matuchna wyprasza nam zdroweczko .
Kasiorek i Mikra ciesze sie z wami na to wasze spotkanie :):):)
annaszymczak pewnie juz po drineczku wraca do domu :):):)
Kochani prosze nie bierzcie tak sobie wszystkiego do serca .Czasami jest tak ,ze ktos ma zly dzien i ma do tego prawo napisze cos czego tak naprawde nie chcialby napisac , Wiem ,ze sa tez ludzie ,ktorzy to czytaja i szukaja sensacji ,ale to ich problem .Ja mysle ,ze po przeczytaniu naszych wpisow powinni sie czegos uczyc i wiedziec ,ze nie sa osobami nietykalnyni (nie smiej sie dziadku z czyjegos wypadu ).To nasze forum jest tez po to ,zeby sie badac nie trzymac sie jednego lekarza itd To forum moze wiele dac i nauczyc .Ja juz kiedys pisalam ,ze sa ludzie i taborety (egoisci zamknieci w swoim kokonie ) .Dlaczego my mamy sie bac i uciekac JUZ MAMY JEDNEGO WROGA .I na tym zakoncze
-
Sierotko:) źle zrozumiałaś Limarii. Nie czytałaś jej wcześniej albo czytałaś ale nie kojarzysz. Chodzi o osoby które zna ale nie chce by coś wiedziały na jej temat np wredna,wścibska dawna koleżnka, która czyta jej historię. Więc się nie unoś:)) Pozdrawiam
-
witam wszystkich :) czytam wasze wypowiedzi ale nie mam co pisac :)
walczymy z huraganem :/ nie jest ciekawie ale mam nadzieje ze nic nikomu sie nie stanie - umarlo juz 70 osob :(
-
Użytkownik @Limarri napisał:
Witajcie po przerwie :-)Zniknęłam Wam jakiś czas temu, ale jestem znowu, to wciąż ja :-) buntowniczkaMoja historia w skrócie to gad 3c na wiosne, jestem po chemii już prawie 2mce :) pozdrawiam serdecznie i proszę o dyskrecję, to forum jest publiczne, czytane przez wiele osób, niekoniecznie chorych czy leczących się. Tak więc uważajmy z nazwiskami czy innymi tego rodzaju publikacjami, w każdym bądź razie ja tego robić nie będę Marzy mi się zamknięte forum, jako,że na FB do grupy dołączyło tylko kilka osób.
Witaj przeczytała to co napisałas i nie wierzę własnym oczom.Tak ja nie jestem chora ,chory jest mój mąż ,własciwie nie powinnam tutaj zabierac głosu? Przykre .Wiesz ten co dzisiaj jest zdrowy jutro może być chory.To własnie na innym forum ,wśród życzliwych ludzi znalazłam info ,ktore bardzo nam sie przydały.Następnie my ,nie raczej ja ta zdrowa budowałam innych swoim optymizmem i radami z naszego doswiadczenia.Wiesz ja myślę ,że jak jest taka postawa ,że inni nie upowaznieni czytaja ,to sa jeszcze maile prywatne jak by co.
Niesamowite.
-
Miło w końcu cię widzieć z powrotem Limarri:)))))))
-
Pozdrawiam Syrenki Kochane.......
-
I od razu mam do Was konkretne pytanie, Czy Wasi lekarze doradzają coś w kwestii uniknięcia osteoporozy ?
Ja poza info,że mam zacząć znowu ćwiczyć co lubię i dużo wychodzić na spacery i łapać słonko to nic poza tym.
-
Witajcie po przerwie :-)
Zniknęłam Wam jakiś czas temu, ale jestem znowu, to wciąż ja :-) buntowniczka
Moja historia w skrócie to gad 3c na wiosne, jestem po chemii już prawie 2mce :)
pozdrawiam serdecznie i proszę o dyskrecję, to forum jest publiczne, czytane przez wiele osób, niekoniecznie chorych czy leczących się. Tak więc uważajmy z nazwiskami czy innymi tego rodzaju publikacjami, w każdym bądź razie ja tego robić nie będę Marzy mi się zamknięte forum, jako,że na FB do grupy dołączyło tylko kilka osób.