Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Pozytywna myśl na dziś:
Czas jest to tajemnica, której nikt nie zgłębia, bo każdy ją zna. Nikt o nim nie myśli, bo wydaje się taki codzienny. A przez to bardzo często nie zauważamy, kiedy przemija. Dlatego każdego dnia powinniśmy cieszyć się każdą chwilą. Powinniśmy ją cenić i przeżywać jak najlepiej. Wykorzystywać w całości. Myśleć, że nie jest czymś znanym, bo nigdy nie wiemy, kiedy się skończy. Dalej! Wypełnij go tak, jakbyś chciał − przecież to tylko od Ciebie zależy!
-
Dla zainteresowanych nowe konto usunięte to Ania57. Powód ten sam co u Izuni i Maji - czyli zainteresowanie się wpisami osób z bliskiego otoczenia, ale nie zawsze z życzliwości. Że też nasz ziemia nosi takie " KANALIE" bo inaczej nie można nazwać osób które żerują na cudzym nieszczęściu.
Pozdrawiam wszystkie syrenki.
-
Ja sie boje tego co za dużo. Już było tak z selenem że miał być panaceum na wszystko a potem okazało sie że nadmiar przyspiesza rozwój raka.
-
Witamina C w dużych dawkach zabija komórki rakowe
WASZYNGTON (mut) Podawana dożylnie witamina C mogłaby się nadawać do
leczenia pacjentów cierpiących na raka. Do takiego wniosku doszli amerykańcy
badacze na podstawie badania laboratoryjnego.
Przy stężeniu ponad 4 milimole witaminy C na litr obumierała większość komórek
dziesięciu różnych linii komórek rakowych. Tego rodzaju stężenie uzyskuje się w
organizmie po dożylnym podaniu 8 - 10 g witaminy C. Normalne komórki nie
obumierały nawet przy pięciokrotnie wyższych stężeniach, donoszą badacze w
czasopiśmie PNAS (102, 2005, 13604).
Zaobserwowali oni, że po podaniu witaminy C w komórkach rakowych dochodzi do
powstania znacznych ilości nadtlenku wodoru, który działa niszcząco na komórki.
Już przed 30 laty pierwsze badania kliniczne wykazały, że dożylne podawanie
witaminy C wpływa korzystnie na stan pacjentów.
„Witamina C zabija komórki rakowe
a zdrowe komórki pozostają
nienaruszone!”
poczytajcie o medycynie komórkowej
pozdrawiam wszystkie Syrenki
-
ewcia35 napisz dziewczynom o co chodzi z tą witaminą C. Ja wcześniej nie pisałam, gdyż w Polsce o tej kuracji lekarze nie wspominają. Słyszałam,że w Niemczech dlatego kochana prosiłam o sprawdzenie.
Pozdrawiam
-
Witajcie kochane. Wczoraj dowiedzialam sie paru ciekawych rzeczy...
Jezeli macie mozliwosc (nie wiem ile to kosztuje) Zbadajcie sobie poziom cynku i selenu w organizmie. Ponoc osoby dotkniete chorobami nowotworowymi maja tego niedobory...
Serdecznie polecam ksiezke z 1986 roku : Kuchnia i Medycyna.
Po zakonczeniu Chemii warto jest zafundowac sobie kuracje z wit.C
Pozdrawiam serdecznie:)
-
krysia65 kuka ma sie ok . Cofnij sie i od poczatku przeczytaj jej wpisy .z tego co wiem nadal stosuje to co wczesniej pisala :)
ola75 :)
-
Witam skarbeczki moje i pozdrawiam :):):)
ewcia35 pisz o nowinkach fajnie ,ze jestes z nami pozdrow mame :)
kasiorek no i juz po kochana wracaj do sil :)
bogda jakbys mogla w skrocie opisac swoja historie ? Dzieki ,ze jestes :)
mariamagdalena jestem z toba :)
ania57 co sie stalo ,ze sie wylogowalas ? Dzieki za informacje :)
raczek brak slow nie wiem co napisac ,zeby ukoic twoj stres Boze daj sile :)
-
Zdrówko! :) piję za Wszystkie silne i twarde kobitki :)
szymczakanna - dzięki za info o książce . A Biobran kupujesz w aptece? Gdzieś wyczytałam że są też i tabletk, i o wiele tańsze jeśli się nie mylę??
-
Krysia 65 to jest link do artykułu o odżywianiu w chorobie nowotworowej, napisany przez dietetyk onkolog. Ja otwieram go bez problemu. Jest on też umieszczony na facbooku w naszej grupie.
Mariamagdalena polecam przejrzeć książkę Nowa dieta antyrakowa DR JOHANNES F.COY i MAREN FRANZ są w niej trzy listy produktów- zielona, żółta i czerwona. Są też fajne przepisy.
Jasiu11 Biobran Kupuję we Wrocławiu za 105 sztuk saszetek płaciłam 1470 zł.
Pozdrawiam