Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
kasiorek, no pewnie, bryknę te 500 km :))))) hihihi
A tak w ogóle doszły mnie słuchy, że mam 2 wesela w czerwcu we Wrocku:)) Tzn. jeszcze nie wiem, czy będziemy proszeni, to rodzina męża.
Kupiłam dziś fruktozę, bo mi weszła w oko.Co wy na to??
Wybrałam się na miasto, a tu wszędzie inwentaryzacja, nie dość, że deszcz ze śniegiem:((
-
-
Kasiorek tak myslalam, moze w przyszlym tygodniu spotkamy sie i u mnie maz wyjezdza wiec nikt nam nie bedzie przeszkadzal:) bedziemy na dzwonkach.
-
Mikra słoneczko to jeszcze przed twoim powrotem do kieratu musimy się spotkać:)))
-
cześć dziewczynki:)))
Aniu a to dobre z tymi moimi włosami:)) skąd ta Jasia mnie wzieła?:) Jasiu ja tylko blondi:) ale obecnie to jakaś myszowata jestem hehe:)
No a spotkanie to jak najbardziej żeby nie wiem co:)) Mikre pod pachę biorę i lecim..... miejscowość jaka??
Elbe moja kochana, mam nadzieję że też się pojawisz:))
Ja marker przed świętami odebrałam no i nie mam tak małego jak wy:( ale stoi w miejscu to dobre i to chyba a = 12,
wyniki z tk do odbioru dopiero na wizycie u chemików mam na 15 stycznia, matko!! ile czekania jeszcze....
Wszystke Syrenki nie wymienione również bardzo pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie:))
-
Witam Was Kochaniutkie.
Zycze Wam i sobie duzo zdrowka, milosci, radosci i samych dobrych wiesci w tym nowym 2013 roku!
Wrocilam z lasu w Nowy Rok, potem jeszcze impreza noworoczna u przyjaciol we Wroclawiu i dlatego dopiero dzisiaj tu zagladam.
Ja takze jestem za wspolnym spotkaniem. Jasia, Makro, Ania ale z was laski!
Ola 75 trzymAm kciuki, bedzie dobrze.
DIewczynki kurujcie sie, odpoczywajcie i zagladajcie na forum.
Zapomnialam wspomniec ze u mnie ostatni tydzien wolnosci, 14.01 do pracy buuuu!
-
Witam :)
Jestem Jasiu, już pomału ogarniam się po powrocie z Mazur. I nie przespanej nocy sylwestrowej.
Kasiorku fajnie że akceptujesz pomysł spotkania się w większym gronie dziewczyn z Forum, Jasia na spotkaniu mówiła,że śniłaś się jej że będziesz z nami w Olsztynie ( jako brunetka, ciekawe...)
Makro000 jak gardło?
Olka75 będzie dobrze tylko w to wierz, Wiara czyni cuda.
9 stycznia mam pierwszą wizytę w poradni po ostatniej chemii.
Pozdrawiam wszystkie Syrenki
-
Elbe przykro mi ,ze tak sie sprawy maja pozdrow mame :)
aniu 57 :)
ynka :)
Limarri:)
moniarak :)
-
Witam :)
Olka 75 trzymaj sie dziewczyno jestesmy z toba wszystko bedzie dobrze masz aniolow ktorzy czuwaja POZDRAWIAM
makro jestem z toba marker 7 i TK czyste bedzie :)
aniuszymczak a ty jeszcze tego prasowania nie skonczylas (brak wpisow) :0
kasiorek milo ,ze tak piszesz i myslisz z ciebie pewnie tez fajna laska :)
ewcia 35 ja wiem ,ze sie nie obrazilas ,brakowalo mi twoich wpisow dlatego tak napisalam z ta mysla ,ze odpiszesz :)
-
mycha
bedzie dobrze :) moze to puchniecie to nic takiego - a raczej napewno :)
przykce jest to co napisalas o kolejnym przypadku zachorowania na raka w Twojej rodzinie :( mlody chlopak - no ale napewno wszystko dobrze sie skonczy
pamietam jak ja dowiedzialam sie o raku w tym samym wieku - miesiac po 24 urodzinach :(