kasiorek - sorki, faktycznie chodziło o Ciebie już sprawdziłam :( W innej wypowiedzi pisałam już, że CA125 wyszedł mi 83, ale robiony podczas miesiączki, stanu zapalnego, torbieli i przy mięśniakach. Podobno te czynniki mogą zawyżać w/w marker
limarii - dziękuję, faktycznie pogubiłam się kto co odpisał, spieszylam się nim dziecko się obudzi.
Wizytę mam już jutro o 18.30 i oby lekarz już dokładnie mi powiedział co widzi, jaka to torbiel, czy go niepokoi.
Zadzwonilam dziś też do 1-go lekarza i pytałam go co może powiedzieć o tej torbieli, powiedział że była jednorodna, płynna, bez jakiś wypustek i wyglądała mu na prostą, ale trzeba sprawdzić jeszcze. Jestem tym wszystkim oszołomiona i przechodzę od rozpaczy do cienia nadziei. Nie "dziękuję" żeby nie zapeszać, jutro się okaze, oby tak było.
elbe - sorki za pomyłkę, napisz co u Ciebie stwierdzono przy tym markerze, miałaś jakas torbiel ? Po jakim czasie od wizyty u Twojego ginekolga miałaś operację?. Hmm, piszesz, że nie miałas objawów, ja tak czytam i czytam i sporo mi pasuje :(, ale może to też wynikać z jelita grubego, 15.02 mam tez termin kolonoskopii .
Napisalaś "Rak jajnika nie daje objawów, a jak daje to już jest 3 stopień. A te w/w są trochę wydumane."
Jesteś przekonana, ze dopiero 3 stopień daje objawy? Czytałam sporo, że na początku pojawiaja się delikatne objawy, które lekarze często bagatelizują. W tym kontekście, moje objawy nie wydają mi się wydumane, a zapytałam na forum bo chciałam się dowiedzieć czy je dobrze interepretuję a nie wyolbrzymiam.
Nati - przykro mi, że dali Ci taki termin, jak mozna w tej sytuacji, to całkowita znieczulica i obojętność "służby" zdrowia, trzymaj się !