Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Limarri faktycznie cudne fragmenty -przyciaga i utwierdza mnie w przekonaniu ,ze trzeba byc dobrym czlowiekiem ,ale nie mozna zapominac tez o sobie I tak tez czynie .Napisze tak jestesmy aniolami dla siebie i wiem ,ze to nasi aniolowie to zrobili ,ze sie tu jestesmy :):):)
  • szymczakanna- ten ból pod mostkiem to zupełnie inny objaw, z tego co piszesz 5-7 doba najgorsza, to by się zgadzało i tłumaczyło moje bardzo bardzo złe samopoczucie od przedwczoraj, byle do jutra !! :)
  • kasiorek - jak wszystko pójdzie dobrze teraz i podadzą mi V chemię a " po" wypiszą mi receptę na Neulastę to ja tego nie wezmę, najwyżej podanie VI będzie przesunięte tak jak u Ciebie, trudno, ja już tego "dziadostwa" nie chcę brać. Tak naprawdę to nie miałam aż tak słabych leukocytów , bo były jeszcze ponad normę więc podali w razie" W" żeby nie przesuwać podania V .
    A dlaczego masz złe przeczucia co do kolonoskopii?? To badanie robisz profilaktycznie czy są ku temu jakieś wskazania??

Donia55 - a co po drodze niszczy???
  • Witam dziewczyny. Ja po neulasie miała bóle pod mostkiem w klatce piersiowej, rozchodziły sie tak że bolała mnie nawet szczęka nie mówiąc o kościach piszczelowych. To było przeważnie po 5do 7 dni po zastrzyku.Raz wylądowałam na badaniach bo podejrzewali zawał, ale to były skutki neulasty. Za radą dziewczyn z oddziału zaczęłam brać zastrzyk wieczorem- przychodnie miałam do 18 i tak się umówiłam że przed szłam na zastrzyk i faktycznie od wtedy skończyły się bóle.
    Marker ani Ob nie są wskaźnikiem 100% choroby. Na oddziale miałam panią która miała marker 0 , a choroba wyszła przy operacji innej przez przypadek. OB ja miałam ok 40 przy markerze Ca 125 3480 więc nie musi być 3 cyfrowy jak pisała Kasiorek.
    Nie ma się nad czym zastanawiać trzeba doprowadzić do końca diagnostykę, gdzie nie da rady z NFZ to prywatnie, takie są czasy.
    Pozdrawiam wszystkie SYRENKI i życzę miłego dnia.
  • 12 lat temu
    A odnośnie NEULASTA to jakoś dałam radę ale ja już byłam na rencie i nic nie musiałam nawet piesek był z panem papaiw trasie .Na następny wlew wyniki były ok bo to ma tyle (chyba ) działać Ja brałam na sen i spałam aż do rana Ale na szczęście miałam ten zastrzyk tylko raz Bo na jedno pomaga a wiele po drodze niszczy Buziale bo wnusio na skype Papapap
  • 12 lat temu
    mariamagdalena największy spadek leukocytów następuje w 14 dniu po podaniu chemii, potem idą w górę. Ja nie miałam neulasty ani neupogenu nie przepisali mi bo twierdzili że organizm sam ma się zregenerować. 2 razy z tego powodu miałam o tydzień przesuniętą chemię to było 4 i 5 podanie i dodatkowo przed 5 wlewem dopoili mnie świeżą krwią:)) u mnie był problem z hemoglobinką:(
    Nati fakt to jakiś baran nie lekarz jak nic tam nie ma to co on widzi?? Upalił się czy co:)))
  • 12 lat temu
    Witam kochane moje przy kawce .ale widzę że nikt nie pije o właśnie lecęsiemie zapomniałam,no juz A wiecie co ja wieczorem zrobiłam Jakaś taka wzdęta bylam i myślę sobie zjem sobie łyżeczkę ,,,,Ostropestu,,,no i wziełam popiłam ale coś mi się klei i klei .A ja mam w słoiczkach i tak się spiewszyłam i kolor podobny a to len ale przezyłam i mam się dobrze czego i wam życzę ...A tak poważnie to ja od jakiegoś czasu myślę że powinni mi dać na kolonoskopię gdyż muszę dbać o moje jelitka .a i czasemdziwnie siwę czuje Ale za tydzień wraca moje kochanie to będziemy chodzić bo trzeba lecieć wnuka popilnować czeka na bacie co samolot leci to mówi że to bacia.........Tak sobie myśle .....polece............Organizm ludzki to nie tylko ciało,ale równiwż duch a także umysł.......Ja też czytam ....ale cały czas trzeba wracać ,,,,JERZY STUHR-----TAK SOBIE MYŚLE .............;/-TO PREZENTY a JA ostatnio kupiłam ....PLANETA DOBRYCH MYŚLI ---BEATY PAWLIKOWSKIEJ
  • Limarri - okropne bóle stawów, kości , mięśni, jeszcze do dziś w nocy ( bez tabletek przeciwbólowych się nie obeszło ale tylko na noc żeby nie przesadzać... ), a wczoraj jeszcze dodatkowo cały dzień: kręciło mi się w głowie, ból głowy i niemoc totalna i tak w ogóle dziwnie...no teraz niby trochę lepiej. A Ty podobnie? A nie wiesz może od którego dnia te leukocyty się podniosą tzn.od kiedy ta Neulasta zaczyna działać?? bo 14 lutego kolejna chemia czyli V.
    Dodatkowo biorę Encorton ( 1 X 1 dziennie ) może to razem spowodowało takie objawy? Wczoraj byłam załamana...
  • 12 lat temu
    mariamagdalena - ja tak po tygodniu właśnie od podania Neulasty już dochodziłam do siebie. Więc na pewno w weekend powinno być CI lepiej! :-)
    A jakie Ty masz objawy?
  • 12 lat temu
    Kasiorku - mam, znalazłam w necie :-)

Ewa Foley - "Zakochaj się w życiu" POLECAM KAŻDEMU, CUDowna autorka, silna, kilka lat temu, sama straciła w wypadku motocyklowym dorosłego syna...
    oto cytat ze strony : http://www.foley.com.pl/ksiazki/zakochaj-si-w-zyciu.html?start=5
    Jest tam wiele fragmentów tej cudownej książki, zresztą poczytajcie same inne historie Anielskie czy z Delfinami...CUDne!

"Minęło kilkanaście lat i znalazłam się w wielu potrzebach. Wiele spraw się gmatwało i nie chciało się pozałatwiać. Dziwne przeszkody nie pozwalały mi na uporządkowanie spraw majątkowych, rodzinnych, właściwie nie wiadomo z jakich powodów. Wiele osób zwracało się do mnie ze swoimi problemami, absorbowały mój czas i uwagę, traciłam energię, a rezultatów nie było. Sama czułam się przetłoczona jakimś ciężarem nie do udźwignięcia. I na spotkaniu przyjaciół zwierzyłam się z tego jednej przyjaciółce, a ona mi na to: „Nie załatwiaj tego z pozycji świadomości, ale wszystkie problemy powierzaj Swojemu Aniołowi Stróżowi” i własnoręcznie napisała mi w notesie tekst do stosowania w jakichkolwiek problemach –

MÓJ ANIELE STRÓŻU, PÓJDŹ DO ANIOŁA STRÓŻA ( i tu wymawiasz do kogo)....................... I PRZEKAŻ MU POZDROWIENIE MIŁOŚCI I POKOJU. „
    Stosuj to ciągle we wszystkich trudnych sprawach własnych i swych bliźnich, nie bierz sobie do serca ich zmartwień i kłopotów, opowieści o chorobach, wypadkach i zmartwieniach, tylko w każdej potrzebie to czyń, a przekonasz się w ciągu krótkiego czasu jak odmieni się twoje życie i tych, z którymi cię los zetknie”.

Posłuchałam jej i od tygodnia robię to systematycznie i rzeczywiście przekonałam się, że prawdę mówiła.
    Wczoraj załatwiła się sprawa, której mimo wielu trudów nie mogłam ugryźć od 10 lat. Poprawiły się relacje międzyosobowe, a wiele spraw załatwia się bezkolizyjnie. Teraz, gdy jadę tramwajem, autobusem czy idę ulicąmówię:
    „MÓJ ANIELE SRÓŻU PÓJDŹ DO ANIOŁÓW STRÓŻÓW WSZYSTKICH OSÓB, KTÓRE SIĘ TU ZNAJDUJĄ I PRZEKAŻ IM POZDROWIENIE MIŁOŚCI I POKOJU”.

To można rozszerzać, modyfikować o całe grupy osób, narodów, potrzebujących i wiadomo, że otrzymają one pomoc dla nich najbardziej właściwą, bo na wyższym duchowym planie wszystko jest widziane z wyższej duchowej perspektywy. Ten kontakt działa na nas, bardzo pozytywnie, uspokaja i nastawia nas przyjaźnie do otoczenia, a to od razu wraca do nadawcy jako nagroda. Nawet nie chce się psioczyć, krytykować i złościć, a świat reaguje na to tym samym. Tak oto można od razu znaleźć Królestwo Boże, które jest w nas.

Spróbuj, a przekonasz się. "

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat