Kasiorku - mam, znalazłam w necie :-)
Ewa Foley - "Zakochaj się w życiu" POLECAM KAŻDEMU, CUDowna autorka, silna, kilka lat temu, sama straciła w wypadku motocyklowym dorosłego syna...
oto cytat ze strony : http://www.foley.com.pl/ksiazki/zakochaj-si-w-zyciu.html?start=5
Jest tam wiele fragmentów tej cudownej książki, zresztą poczytajcie same inne historie Anielskie czy z Delfinami...CUDne!
"Minęło kilkanaście lat i znalazłam się w wielu potrzebach. Wiele spraw się gmatwało i nie chciało się pozałatwiać. Dziwne przeszkody nie pozwalały mi na uporządkowanie spraw majątkowych, rodzinnych, właściwie nie wiadomo z jakich powodów. Wiele osób zwracało się do mnie ze swoimi problemami, absorbowały mój czas i uwagę, traciłam energię, a rezultatów nie było. Sama czułam się przetłoczona jakimś ciężarem nie do udźwignięcia. I na spotkaniu przyjaciół zwierzyłam się z tego jednej przyjaciółce, a ona mi na to: „Nie załatwiaj tego z pozycji świadomości, ale wszystkie problemy powierzaj Swojemu Aniołowi Stróżowi” i własnoręcznie napisała mi w notesie tekst do stosowania w jakichkolwiek problemach –
MÓJ ANIELE STRÓŻU, PÓJDŹ DO ANIOŁA STRÓŻA ( i tu wymawiasz do kogo)....................... I PRZEKAŻ MU POZDROWIENIE MIŁOŚCI I POKOJU. „
Stosuj to ciągle we wszystkich trudnych sprawach własnych i swych bliźnich, nie bierz sobie do serca ich zmartwień i kłopotów, opowieści o chorobach, wypadkach i zmartwieniach, tylko w każdej potrzebie to czyń, a przekonasz się w ciągu krótkiego czasu jak odmieni się twoje życie i tych, z którymi cię los zetknie”.
Posłuchałam jej i od tygodnia robię to systematycznie i rzeczywiście przekonałam się, że prawdę mówiła.
Wczoraj załatwiła się sprawa, której mimo wielu trudów nie mogłam ugryźć od 10 lat. Poprawiły się relacje międzyosobowe, a wiele spraw załatwia się bezkolizyjnie. Teraz, gdy jadę tramwajem, autobusem czy idę ulicąmówię:
„MÓJ ANIELE SRÓŻU PÓJDŹ DO ANIOŁÓW STRÓŻÓW WSZYSTKICH OSÓB, KTÓRE SIĘ TU ZNAJDUJĄ I PRZEKAŻ IM POZDROWIENIE MIŁOŚCI I POKOJU”.
To można rozszerzać, modyfikować o całe grupy osób, narodów, potrzebujących i wiadomo, że otrzymają one pomoc dla nich najbardziej właściwą, bo na wyższym duchowym planie wszystko jest widziane z wyższej duchowej perspektywy. Ten kontakt działa na nas, bardzo pozytywnie, uspokaja i nastawia nas przyjaźnie do otoczenia, a to od razu wraca do nadawcy jako nagroda. Nawet nie chce się psioczyć, krytykować i złościć, a świat reaguje na to tym samym. Tak oto można od razu znaleźć Królestwo Boże, które jest w nas.
Spróbuj, a przekonasz się. "