Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Gofko teraz zbieraj siły do walki i pogoń tego dziada,którego wykryto.Jeśli dostaniesz chemie,to raczej pracować się w międzyczasie nie da.Nic na siłę.To ma być czas leczenia.Piszesz,że jesteś farmaceutką ,to jeśli pracujesz w aptece,daj sobie luz .Potem wszystko nadrobisz ,z rytmu tej specyficznej pracy nie wypadniesz:))))))wiem coś o tym.
-
makro000 i tak trzymaj......:-) ja w marcu skończę 43
-
Hejka:)) ależ się gwarno zrobiło:)))
Mikra moje włoski nię są kręcone buuuuu:(( a myślałam że będą loczki:)) są proste oklapnięte mają z 3 cm jak się spotkamy to zobaczysz:))
Jasiu aż mi się rozpisałaś fiu fiu:))
Elbe mam nadzieję że o mnie też pomyślałaś:))
Ewcia jak na nartach:))?
Makro co u Ciebie?
Aniu jak tam w KołobrzegU? dzięki za zdjęcie wyszłaś super:))
Mariamagdalena jak sampoczucie??:))
Pozdrawiam wszyyyyyystkie laseczki:)))
-
Hej!
Byłam w kościółku. Dziś Światowy Dzień Chorego. Zostałam namaszczona świętymi olejami. Modliłam się za Was wszystkie, a szczególnie te, które najbardziej tego potrzebują, moją mamę, inne znane mi chore osoby i siebie samą oczywiście:))
I przy okazji się upłakałam:(((
-
IZZ jak po chemii ?
Facingnorth trzymam kciuki nie daj się zbyć ... wymuś jakieś działanie od lekarzy od tego są nie robią łaski ...
ja dzisiaj jakieś drobne badania jeszcze
ale kłębowisko myśli w głowie kolejna kiepska noc i rozmyślanie o tym co przede mną ...
czy to już będzie tylko walka z R ? cały czas tylko to ? a praca ? a tzw normalne życie ? .....
wiem że na razie trzeba operację zrobić ale ... potem ?
-
Witam wszystkie Syrenki :)
.
aniuszymczak ruda poszla na bok ,ale tez zrobilam sie na rudo i jest:)
-
Witaj Gofka77 na naszym forum.Tutaj jest nas więcej z takimi "odkrytymi przypadkiem".U mnie miał początkowo być guz w pęcherzu moczowym,tak to wyglądało w usg.Pozdrawiam i lecę do pracy
-
facingnorth, gofka77
ja leczyłam się w Bytomiu. od walki z niepłodnością po usunięcie pasożyta. nigdy nie leczyła mnie dr Olejek, ale z tego co słyszałam jest bardzo dobra. mnie operował mój lekarz ginekolog - chirurg, bo sobie tego sama za zażyczyłam. szpital nie należy do najfajniejszych, ale ja nigdy nie czułam się tam źle, a spędziłam tam sporo czasu i to na różnych oddziałach.
-
w Bytomiu byłam w szpitalu na Batorego
-
Gofka77, TK robiłam i tam wyszła torbiel ale niby na tym drugim jajniku (co do której ginekolodzy zresztą twierdzą, że jest fizjologiczna i już sie zmniejsza), a nie na tym który miałby uciskać ten moczowód. Ale ja już naprawdę myślę, że może w tym TK po prostu pomylili lewą stronę z prawą? Byłabym ofiarą takiej głupiej pomyłki. Ja już naprawdę nie chcę was zalewać moją aktualną sytucja, w tym tygodniu idę wszędzie, gdzie się da, żeby już coś ustalić i DZIAŁAĆ!
Mikra43 - to forum to jest po prostu jasna gwiazda w ciemnej nocy! To wporst niesamowite, że akurat teraz napisałaś o swoich dzielnych rodzicach, to mi dało sporo do myślenia i powoli zaczynam się oswajać z myślą, jak im to powiem. Przecież oni też są dzielni, też dostanę od nich wsparcie w walce o życie skoro już raz mi to życie dali!!
Gofka77 - tak musimy na to patrzeć!