Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie dziekuje za zyczenia i zycze rowniez wszystkiego dobrego w dniu naszego swieta:)

Donia ciesze sie ze juz lepiej:) Dbaj o siebie:)

Jasia nie smuc sie co nas nie zabije to nas wzmocni:) Witam nowe kolezanki:)

Jezeli ktos posiada nr.tel.do kliniki gdzie raczek sie leczy to podajcie prosze - zadzwonie, bo mnie to zamartwianie sie o Was wykonczy nerwowo...:)

Kasiorek jestem, jestem ale nie calkiem obecna...:)

Agnieszka286 jestes z moich stron rodzinnych:)
    To co pisalas to bardzo podobne do moich zajsc....z ta roznica ze Twoja "przygoda" trwa juz troche dluzej...
    Niedawno rozmawialam z moim lekarzem na rozne tematy i Twoja historia raczej potwierdza jego teorie - na tego padalca tak naprawde to nie ma profilaktyki...Ja rowniez wychodowalam wielkie cysty mimo stalych kontroli...prawdo jest ze ten padalec jest mistrzem w ukrywaniu sie - przynajmniej w moim i jak widze nie tylko...przypadku.
    Pewnie zdazaja sie lekarze ktorzy mineli sie z zawodem...ale nie wsadzajmy wszystkich do jednego worka...Stancie po drugiej stronie - lekarze to tez ludzie - kazda istota chce zyc.... - oni rowniez umieraja przez tego padalca i co maja tez narzekac ze kolega czegos nie dostzegl a moze tego po prostu wczesniej nie bylo. No to tyle, watek mi sie ucial...hihihi
  • 12 lat temu
    Agnieszka286 tak trzymaj ja też mam takie podejscie życie musi toczyc się dalej a co ma byc to będzie tylko Pan Bóg wie jaki ma plan wobec nas ,,,pozdrawiam
    donia55 cieszę się że juz lepiej się czujesz ...Duże buziaczki..
    Irenko58 co u ciebie?jak się czujesz? dajesz radę?
    Jasiu12 kochana nie smuc sie głowa do góry jestes super babką ...
    Szymczakanna przytul mocno wnusia i ciesz się tą chwila niech trwa...
    U nas dzisiaj zima jest snieg i zimno ...
  • 12 lat temu
    Dzisiaj Dzień Kobiet..
    więc cycki w górę i odrzuc z twarzy gradową chmurę..
    niech żyje cellulit i kurze łapki...
    bo i tak jesteśmy
    Super Babki...
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny dużo zdrowia....
    Marian dziękuję za życzenia...
  • 12 lat temu
    Aniu miłych i nie zapomnianych chil z wnukiem mój na monitorze gaduła ..
  • 12 lat temu
    Witam Kochane moje ......Tak my kobiety ,biedne,,,,zbolałe,,,Ale damy radę ,,,,,Więc życzę każdej z nas Dużo ,,,Uśmiechu ,,,,Wiary w lepsze jutro ,,,Siły ,,,,i ZDROWIA,,ZDROWIA Ja mam się lepiej Idzie ku lepszemu Buziaki papapa A nikt nie dzwonił do ...raczek...
  • 12 lat temu
    Przyjm życzenia Babo kochana
    od drugiej baby z samego rana.
    Niech dzień cały będzie radosny,
    bądź zdrowa Babo - aby do wiosny!
    Szczęścia życzę Tobie, sobie
    i kobietom na całym globie!
    By marzenia się spełniły,
    a Nas chłopy wyręczyli!
    My dziś winko ( czerwone wytrawne) i kaweczki,
    Nasze święto dziś Babeczki!
    Marian dziękuje za życzenia i pozdrawiam jeszcze Z Kołobrzegu.
    Pakuję się i jadę do wnusia na roczek. Życzę wszystkim babeczkom miłego weekendu.
  • 12 lat temu
    A i prawie zapomniałam -Marianie -dziękujemy Bardzo za życzenia : )
  • 12 lat temu
    Ja też życzę Wam kochane dziewczyny i sobie; ) DUŻO DUŻO zdrowia bo to najważniejsze a reszta przyjdzie sama : ) pozdrawiam i życzę miłego dnia : *
  • 12 lat temu
    O rety zapomniałam:))) KOCHANE SUPER DZIEWCZYNY!! WSZYSTKIEGO NAJ....NAJ LEPSZEGO ZDROWIA NA DŁUGIE SZCZĘŚLIWE LATA W SPOKOJU I SZCZĘŚCIU BEZ ŻADNYCH ZMARTWIEŃ Z OKAZJI NASZEGO DNIA:)))))
  • 12 lat temu
    Witajcie z ranka:) Kawkę popijam zaglądam na forum i znów nikogo nie ma:(
    Popadam ze skrajności w skrajność albo wczesnym rankiem jestem albo wieczorem:)) A dziś dentysta mnie czeka ciąg dalszy:)
    Jasiu no pewnie że umyję:))) Gdybym tylko mogła i dała radę w godz obrócić do ciebie z i powrotem to by było super:))
    Ciekawe gdzie Ewcia się zapodziała??? no i reszta towarzyswta??? Facingnoth, Mariamagdalena no i Anitap zamilkła na dobre:( Izz się odezwała na FB, ale raczek nasz??? Ktoś ma z nią kontakt??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat