Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
witam wszystkich ciepło i wiosennie...Czy stosujecie kochane kobietki jakąś specjalna dietę przy raku jajnika? Tyle sprzecznych informacji dociera na ten temat do mnie....Czy któras z was piła sok z owocu grawioli? Byłabym wdzięczna za jakies rady:)
-
facingnorth trzymaj się !!! wreszcie sie doczekałaś teraz walcz z pomocą jaką ci dadzą !!! pokonasz TO zobaczysz !!! pozdrawiam serdecznie
-
Facingnorth trzymaj się , będzie dobrze
Kasiorku , jeśli z braku magnezu to skurcz łapie przewaznie nad ranem , jak się przeciagasz , łydka jest wtedy taka twarda , trzeba wtedy szybko stanąć na tej nodze i rozmasować , popij magnez z B6
Pozdrawiam serdecznie
-
Kasiorku, ja po skończonej chemii (nie pamiętam dokładnie po jakim czasie - 2-3 miesiące) też miałam dziwny ból lewej nogi poniżej kolana. Już zaczęłam się bać, że to może zakrzepica. Lekarka kazała mi brać dokładnie to, co ci radzi iksińska: Diosmina i MagneB6. Pomogło. A żylaków nigdy nie miałam. Pozdrawiam!
-
kasiorek- rwa najczęściej jest wtedy, gdy występuje ból.. o skurczach od rwy nie słyszałam ale często po chemii pojawiają się też neuropatie.. trudno powiedzieć... mogą być wewnętrzne żylaki..
Kiedy skończyłaś chemię? ja 07.02 i zaczynają mi rosnąc włosy :) i nawet umalowałam już rzęsy.. Skoro twoje rzęski tak słabo rosną to może spróbuj odzywki?? ..szymczkanna pisała o niej chyba na FB..
-
Iksińska akurat na tej nodze nie mam za to na drugiej mam powiększoną żyłę:(( Czytałam w necie że to może być również prócz tego co piszesz od problemów neurologicznych no a ja mam problem z kręgosłupem. Kiedyś miałam rwę kulszową i ciągneło mi tą nogę okazało się że przepuklinka międzykręgowa na prawo se lezie i dlatego. Od czasu do czasu boli mnie kręgosłup właśnie w lędźwiach po prawej stronie. Myślałam może że jednak te skurcze to po chemii.
Włoski zaczeły się kręcić ale muszę je jakoś podciąć bo rano to masakra żeby je ułożyć:(( a rzęski lichutkie:((
-
Kasiorek- najczęściej bóle takie związane są z zaburzeniami elektrolitowymi- mało potasu i magnezu.. a nie masz czasem żylaków na tej nodze? Kup sobie jakąś diosminę, np Diohespan max (jeśli masz żylaki) i potas z magnezem.. są gotowe połączenia ...
-
Witam wieczorową porą :))
Mam pytanie co u licha się dzieje chodzi o to że mam coraz częściej skurcz łydki i to jednej :( dziś w nocy tak mnie dopadło że wyłam z bólu:((( dziwne od czego to może być i dlaczego??? Może mi któraś powiedzieć ???
Donia twój marker jest za wysoki, jaki Ty miałaś przed rozpoczęciem chemii? Bo może on nie spada tylko wzrasta a to znaczy że ta chemia nie działa!!!. Wyjasnij sprawę i to szybko. Pozdrawiam
-
facingnorth- trzymaj się!! własnie dzisiaj o Tobie myślałam :).. przesyłam dobre fluidy!! odezwij się jak wrócisz! to trudny czas ale dasz rade! my dałyśmy.. Lepsza jest wiedza na czym się stoi niż takie zawieszenie.. Pozdrawiam serdecznie
-
Hej dziewczyny!
Trzymajcie kciuki! Jutro idę wreszcie do szpitala.
Tak długo na to czekałam, a teraz bardzo się denerwuję.
Myślcie o mnie :-)