Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Pozdrowienia z Elbląga, przesyła Jasia, wracam 6 czerwca. Czuję się dobrze, żadnych rewolucji nie mam :) Buziaki
  • witam:) ....jestem 8 miesiecy po chemioterapii, wiec pomyslałam, ze mogłabym juz sprobowac tej kapsaicyny......
  • 11 lat temu
    WSZYSTKIM CUDOWNYM MAMOM PIĘKNEGO ŚWIĘTOWANIA :)

W zielonych oczach matki świeci wiosenna łąka Słońce na drzewach śpiewa i budzi kwiaty w pąkach W błękitnych oczach matki pogodne niebo fruwa Kiedy zasypiasz- matka jak gwiazda nad snem czuwa W niebieskich oczach matki szepcze kwitnący strumień Tak opowiadać bajki to tylko mama umie A w czarnych oczach matki noc od samego świtu okrywa cię skrzydłami ze srebra i błękitu...

WARTO PRZECZYTAĆ

http://film.onet.pl/specjalne/festiwale/artykuly/chustka-rozmowy-na-koniec-swiata,1,5525814,wiadomosc.html
  • 11 lat temu
    Ale wycofano chyba dlatego że jest zakażona jakaś seria bakteriami?
  • Hm co jakiś czas wycofują jakiś lek ,pytanie od jak dawna był nie do przyjmowania..........
  • 11 lat temu
    UWAGA

Fervex i Fervex Junior wycofane ze sprzedaży !

http://www.deon.pl/inteligentne-zycie/zdrowie/art,813,fervex-i-fervex-junior-wycofane-ze-sprzedazy.html
  • 11 lat temu
    Witam

"Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni Twego życia! Wracaj do nich, ilekroć w Twoim życiu wszystko zaczyna się walić."

POZDRAWIAM SYRENKI CIEPLUTKO W TEN ZIMNY DZIEŃ :)*

szymczakanna bardzo proszę zamieścić.
  • 11 lat temu
    Witam Syrenki z wieczora Do mariamagdalena (ale ten żółty denerwuje) PET -napromieniuje na 20 godz ale można odpocząć na wygodnym łóżku w ciepłym szlafroku ,wcześniej wywiad z pania doktor ,całkiem miło I NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ Ja byłam na badaniu w Poznaniu ,miła obsługa ,byłam szybciej i nikt nie marudził czemu .Mnie mąż wiózł. Póżniej należy unikać kontaktu z osobami w ciąży i małymi dziećmi Ja to mam pietra bo zbliża się poniedziałek i 5 wyjazd na tą wstrętną chemię Pozdrawiam wszystkie kochane co się martwią ,ale ja też myślę o każdej z radio i chemio i tych ZDROWYCH Pozdrawiam dobranoc jeszcze imprezka komunijna i wyjazd A gagdło dalej boli Buziaki pa
  • Cześć Dziewczyny! Melduję się! Już po przeprowadzce, uf! Ale to było straszne! Armagedon! Nigdy więcej! Muszę teraz przysiąść i nadrobić zaległości.Tyle wpisów! Może na weekend, bo w domu wszystko w kartonach, trza się brać za rozpakowanie. Zagruzowana kuchnia i reszta chaty! Aż strach się bać! Ale jak trza to trza. Nie ma wyjścia! Aha! Czy już wspominałam że jadę na badanie PET? Zakręcona jestem jak słoik po ogórkach! Czy Któraś z Was miała? Mam się bać? Jakie samopoczucie po? Dam radę wracać sama samochodem? Dzięki i bardzo Was Wszystkie pozdrawiam :) Wrócę tu już wkrótce, i to na dłużej ! :)
  • nauczycielka jesli jesteś w czasie chemioterapii to uważaj z braniem kapsaicyny. Koleżanka moja z oddziału brała ją w czasie chemioterapii i miała problemy. Ja mam zrobioną i czeka na odpowiedni czas.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat