Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Dzięki Wiera :)
    Anula z markerami to zależy...czy jest się czułym markerowo, a wznowy to różnie może być miejscowa tzn np na kikucie a napewno w miednicy mniejszej gdzieś. Ale to niech się inni wypowiedzą. Pozdrawiam:))
  • 11 lat temu
    witam kochane mama już po tomografi czekamy na wynik aż boję się pomysleć aby znaki zapytania pana doktora z usg nie potwierdziły nawrotu, jesli mogę zapytać Panie które walczyły po raz drugi gdzie to paskudztwo się umiejscowiło i czy markery wam się podniosły pozdrawiam was gorąco
  • 11 lat temu
    Gratulacje Kasiorek z okazji "roczku":)
  • 11 lat temu
    witajcie kochane :)))
    Coś znowu cisza na forum, wiadomo wakacje :)) ja niestety nigdzie w tym roku nie wyjadę całą kasę pożarło mieszkanie :((
    Dokładnie rok temu 4 lipca zaczynałam chemię.... dziś na razie ok cały czas ale strach pozostał i pewnie zostanie :(( Marker u mnie cały czas skacze był 2 mce temu prawie 15 a teraz 12 :))
    Życzę wszystkim długich lat w spokoju a dla walczących siły, wiary i oby już na zawsze wygrać z tym paskudztwem :)))

• izz dziękuję za słowa otuchy, ja juz naprawdę nie wiem co myśleć o tym wszystkim,wiem że od nastawienia dużo zależy ale czasem przychodzą takie momenty że odechciewa się wszystkiego :/ mam gigantycznego doła odezwę się jutro po powrocie od stomatologa bo czeka mnie jeszcze resekcja zęba,pozdrawiam.

• To forum nie służy do reklamy produktów farmaceutycznych i para farmaceutycznych ani żadnych form terapii niekonwencjonalnych. Wpisy o takiej treści będą usuwane.
  • 11 lat temu
    Hmm, a może dasz szanse innym, żeby się dowiedzieli o rzeczy, która może im pomóc ?

• Użytkownik @GGV napisał:
    Witam, widzę, że niektórzy walczą tu z poważnymi chorobami i szczerze Wam współczuję. Osobom, które walczą z rakiem, przechodzą chemioterapię lub dochodzą do siebie po operacji chciałem polecić wybitny preparat Beta Cruenta Plus. Dokładny opis jest na stronie czteryporyroku. sklep. pl. Wśród osób go stosujących cieszy się doskonałą opinią. Być może okaże się Wam przydatny. Pozdrawiam.

Rozumiem, ze byc moze intencje sa dobre, ale mysle, ze ten rodzaj reklamy niebardzo powinien miec tu miejsce. Moze administrator cos z tym zrobi??
  • 11 lat temu
    WItam Was.
    troche milczalam,ale skonczyla 6 chemie II rzutu.Agnieszka286-jakbys chciala pogadac-wal jak w dym,Tw problemy sa mi bliskie....niestety-ze sie tak wyraze :)
  • 11 lat temu
    Witam, widzę, że niektórzy walczą tu z poważnymi chorobami i szczerze Wam współczuję. Osobom, które walczą z rakiem, przechodzą chemioterapię lub dochodzą do siebie po operacji chciałem polecić wybitny preparat Beta Cruenta Plus. Dokładny opis jest na stronie czteryporyroku. sklep. pl. Wśród osób go stosujących cieszy się doskonałą opinią. Być może okaże się Wam przydatny. Pozdrawiam.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat