Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Niech czas Bożego Narodzenia przyniesie spokój i radość.
Niech spełnią się dobre życzenia wypowiedziane nad opłatkiem, zaś rok 2014 niech będzie czasem spokoju oraz realizacji najbardziej osobistych marzeń i planów.
Życzę wszystkim ciepła, rodzinnej atmosfery, uśmiechu na twarzy oraz Mikołaja z workiem pełnym zdrowia!
-
Do p. Danusi
To właśnie tego wieczoru,
gdy wiatr zimnym śniegiem dmucha
- w serca złamane i smutne,
cicha wstępuje otucha.
To właśnie tego wieczoru,
od bardzo wielu już wieków,
pod dachem tkliwej kolędy,
Bóg się rodzi w człowieku.
Radosnych i pogodnych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz Nowego Roku...
życzy...JASIA
-
Elbe, przyłączam się do Jasi ja też jestem zainteresowana. A tak ogólnie to niby w Chinach jest lek na raka przepisują go onkolodzy na receptę jest dostępny. W necie można sie z nim spotakać tylko czy oryginalny??? to bardzo wątpliwa sprawa, ale są dziewczyny co go zażywają ( oczywiście ten na recepte załatwiony) zobaczymy czy działa. A jedna z nich stosowała go dłuższy czas i nie ma żadnych wznów...:)
Wszystkiego moje kochane najlepszego, ZDRÓWKA NADE WSZYSTKO, :)
-
Mam przerwę od garów, muszę odpocząć.Jutro będzie jeszcze gorzej, bo organizuję wigilię dla rodziny.
Dziewczyny, wielu łask od narodzonego Dzieciątka, radosnej atmosfery przy wigilijnym stole, ludzkiej życzliwości w czasie świąt oraz nadchodzącego roku. Odpoczywajcie i cieszcie się miłymi chwilami. Całuję Was gorąco:)))
Co dobrego pichcicie? :))
-
Dziewczyny wszystkiego dobrego na święta -odejdźcie od garów odpocznijcie:)))
-
Witam wszystkich !
Proszę o pomoc i informację !
Od kilku miesięcy walczę z okropnym bólem brzucha. Po cytologi otrzymałam wynik CIN 3 , po biobsji zmniejszył się na CIN1 - po konsultacji okologicznej obserwacja i powtórzenie cytologi za 3 miesiące. Po kolkopskopi zmiany są nadal.
W między czasie byłam w szpitalu z zapaleniem jajników - uzg nie pokazało nic poza nieokreślonymi masami w obrębie 1 jajnika. Miesiąc później wykazało 1.6 cm masę torbielowatą. Zmiana jest podobno mała ale powoduje dolegliwości bólowe.
Na marzec dostałam skierowanie na zabieg. Mam zrobić teraz badanie ca 125 , crp oraz wymaz z dróg rodnych.
Czy 1 sprawa ma związek z drugą?
Czy skierowanie na badania wypisze mi lekarz pierwszego kontaktu czy ginekolog ( do niego kolejki na 2 miesiące) .
Szpital nie wypisuje skierowań na te badania. Czy któreś z nich mogę zrobić w ramach NFZ ?
Pozdrawiam wszystkich i życzę powrotu do zdrowia !
-
Witam Was bardzo serdecznie,
jestem studentką IV roku psychologii w WSFiZ w Warszawie. Interesuję się psychoonkologią a także psychologią emocji.
Poszukuję osób chętnych do wzięcia udziału w badaniach do mojej pracy magisterskiej, ktorej tematem jest " Czynniki osobowościowe a funkcjonowanie emocjonalne osób chorych onkologicznie".
Bardzo mi zależy na przeprowadzeniu tych badań.
Badanie polega na wypełnieniu 4ech kwestionariuszy, co nie zajmie więcej czasu niż 30 minut.
Badania są anonimowe! Nie polegają na indywidualnej diagnozie a znalezieniu tendencji w grupie badanych.
Po przeprowadzeniu moich badań mogę podzielić się wynikami z osobami zainteresowanymi.
Na zachętę, za udział w badaniach, mogę dla chętnych przygotować krótki opis cech osobowości:)
Bardzo Was proszę drogie Panie i drodzy Panowie o pomoc nauce i wzięcie udziału w moich badaniach:)
Wszystkich chętnych zapraszam dokontaktu ze mną na adres mailowy: hazuska@icloud.com
Pozdrawiam i życzę zdrowia oraz Wesołych Świąt,
Hania Żurawska
-
Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,
te całkiem błahe i te ważne,
te dostojne i te ciut niepoważne,
niech się spełnią.
Marzeń o które warto walczyć,
wartości którymi warto się dzielić,
przyjaciół z którymi warto być
i nadziei, bez której nie da się żyć.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
i Szczęśliwego Nowego Roku.
_____________ _/\_
______________ > _<
___________o`* o.@*o`.
__________.' '*Q o *o@
__________( () o*o* @ o'.
_________.-' o *0_Q.-'-;*o)
_________.' 0 Q @0@ ()* `-.
________* @ o*o @. ‘Q * o )
_______o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’
_______.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)
_______*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.
______* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `
______(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.
_____o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.
_____.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’
____.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'
___* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'
___'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*
___;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o
___.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.
___* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*
Wesołych Świąt!
-
Arg - dr. Joanna Pikiel. Trzeba się najpierw zapisać na wizytę prywatną w Gdyni, potem do WCO w Gdańsku. Rzeczowa, konkretna, na pierwszy rzut trochę oschła, ale w dalszym kontakcie miła kobieta. Chce leczyć, daje nadzieję.
-
Elbe ma rację tak robią z nowymi lekami. BŁOGOSŁAWIONYCH,ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ WSZYSTKIM SYRENKOM.