Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
jasia, przeczytałam polecane przez ciebie artykuły. O dobroczynności postu wiem od dawna, ale jak to przeżyć? Jak nie zjem o odpowiedniej godzinie, to ból głowy i dzień wycięty z życiorysu. Wy stosujecie?
-
Magnum masz racje tylko to przełoży się w czasie a zdrowie tesciowej jest chyba ważniejsze tak myślę .Pewnych spraw nie da się już odmienić.nagłośnienie tak ,ale pomyśl jak to wpłynie na dalszy ciąg leczenia ,nie sądż ,że się ktoś tam przestraszy.
-
Kaucja15 - Tak niestety slyszałam, że podobno bardzo lubią tam pieniążki. Niestety jestem już bezradna, napisałam do stowarzyszenia Sanistas a tam dostałam kontakt do Polskiej Kolaicji Pacjentów Onkologicznych. Wystosowałam email jeżeli trzeba będzie nagłoszę sprawę. SKANDAL
-
magnum1009 może medycy czekają na pokażny datek pieniężny?
Czytając Twój wpis tylko to mi przyszło do głowy.Dwa tygodnie i nic nie robią? - to jest tylko możliwe w naszym kraju.Proponuję wizytę u ordynatora.Poproś o udokumentowanie ich opieszałości na piśmie.Możesz się również zgłosić do NFZ i przedstawić problem.
-
Jestem bezradna, teściowa leży juz 2tyg w Rzeszowie i ciągle czeka na gastroskopie i koronoskopie. Lekarze ciągle powtarzają ze robią co mogą ale takie są kolejki. Nie rozumiem jak pacjent lesacy w szpitalu który jest w bardzo podbramkowej sytuacji moze tyle czekać :(:( Nikt nie umie mi pomoc, rozpytuje po znajomych szukam jakiegoś dojścia które moze na nich wpłynąć i nic... Ratunku
-
http://leczenieraka.blogspot.no/2011/08/wiadomosc-z-ostatniej-chwili-pokonaa.html
-
Witam zycze pogody pieknej na niebie i w sercu :-)))))
http://www.akademiawitalnosci.pl/10-sposobow-by-przechytrzyc-raka/
-
Witajcie Syrenki:)
przeczytajcie polecam http://adonai.pl/perelki/duchowe/?id=53
-
Jolu liczą się szczere chęci .Pozdrawiam ciepło miłego wieczora.
-
nana, dlaczego mam się obrazić???? ja nie umiałam inaczej, bo kopiowałam to z poczty, więc
strony nie miałam, sory że tak dużo tego , ale chciałam się podzielić :))