Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam serdecznie :-)
Ja bralam AHCC przez prawie 5 miesiecy ,zaczelam przed radioterapia i znioslam ja znakomicie .Widziałam jak sie ludzie mecza . .Jesli kogos stac ,nie zalujcie kasy liczy sie wasze zdrowie.
kucja Biobran i AHCC to samo dzialanie ,ale AHCC wychodzi taniej ,a jeszcze lepiej jak ktos by ci sciagnal ze Stanow to wychodzi jeszcze taniej ;-)
gusia witaj :-) Typ surowiczy jest najczesciej spotykana postacia raka jajnika ,tez takowego mam Pozdrawiam
lola18 witaj :-)
-
gusia posłuchaj rad krysi65
Nic na siłę.Dużo odpoczywaj,odpowiednie odżywianie,unikaj cukru.Zalecane niesłodzone soki z żurawiny, herbatki z nagietka,pokrzywy.Ja piłam także sok z mniszka lekarskiego, sok z buraków czerwonych i świeżych owoców.To jest potrzebne, aby krew miała dobre parametry do kolejnego wlewu.Stawy niestety bolą,kosci też.U mnie dzisiaj 8 miesięcy od zakończenia chemioterapii,a stopy nadal zimne i drętwe. Ale daję radę.Wszystko idzie znieść i cieszyć się z każdego dnia.Mam raka surowiczo-brodawkowatego jajników i dodatkowo raka piersi.Lekarka powiedziała, ze ten rodzaj raka dobrze się leczy
Jestem po wizycie w IO.- tym razem Por. Chorób Sutka
Mammografia jednego cycuszka,bo drugi odcięty 7 miesięcy temu wyszła ok.
Przy okazji oznaczyłam marker CA125 - wynosi 10 IU/ml.Znowu podskaczył .
5 tygodni temu był 8,9 IU/ml
Mam zalecanych sporo badan laboratoryjnych + tomografia komputerowa- terminy odległe lipiec -wrzesień.
Oczywiście kilka godzin spędzonych w instytucie bo komputery się zawieszały i wszystko szło w ślimaczym tempie.
Dzisiaj pan doktor był bardzo miły, odpowiedział na wszystkie moje pytania i ogólnie wyszłam zadowolona.
Kasiorek grzybki AHCC -Mycelcaps w opakawaniu jest 70 kapsułek
Profilaktycznie zalecają 2 kapsułki dziennie po posiłku, ale my chore musimy zażywać o wiele wiele więcej.
Ja też myślę o tym suplemencie.Kuracja miesięczna wyniesie ok.1500 zł podobnie jak Biobran.Cały czas zastanawiam się co wybrać.
Serdecznie pozdrawiam.Całuski.
-
I to niestety jest normalne, musisz przywyknąć. Nie udawaj, że jest dobrze kiedy wszystko jest do dupy, dzieci i tak wyczują, ze z tobą jest coś nie tak. A tak po za tym to ile córy mają lat?
Moja rada to: zwolnij, wyluzuj, jak najwięcej odpoczywaj, nie rób nic na siłę i ostrzegam, że to nie jest wcale takie łatwe prosić o pomoc innych.
Pamiętaj musisz odpoczywać aby zregenerować siły i krew przed następną chemią.
POWODZENIA :)
-
tak się nazywa. wzięłam pierwszą chemię ale bolą mnie stawy czy to normalne? Mam tyle pytań nie rozmawiam o tym z rodziną żeby ich nie martwić. Mam dwie cudowne córeczki. Udaje że jest ok ale bywa że jest do kitu.
-
gusia tu prawie my wszystkie mamy ten typ raka tzn. surowiczy
-
witajcie miałam usunięta torbiel skrecił się wiec operacja odbyła się natychmiast. Torbiel 16-15cm. Po badaniu chistopatologicznym okazało się że to rak surowiczny. obecnie biore chemie. czy ktoś ma takiego cudaka.
-
Krysiu jest jeszcze AHCC ??? Boże nie pamiętam :( ale Jasiulek jak zajrzy to mnie poprawi :) prawda Jasiu Ty pamiętasz tę nazwę. Pozdrawiam a o sprzataniu nie mysle wcale mi sie nie chce :/
-
Nareszcie wieczór i można odpocząć. Ja też wpadłam w szał sprzątania,zwłaszcza jak
uświadomiłam sobie, że w środę jadę już na kolejną chemię, zanim się po niej pozbieram to trzeba będzie coś zacząć gotować i piec,a nie myśleć o myciu okien.
Dla wszystkich tych kogo nie stać na zakup Biobranu chcę powiedzieć, że jest nasz polski produkt o podobnym działaniu, dostępny w aptekach, sklepach zielarskich lub przez internet. Nazywa się to Betuleco , jest to wyciąg z kory brzozy w postaci zawiesiny o konsystencji jogurtu. Ja to dopiero zaczęłam brać, ale może któraś z was już to przetestowała?
-
Elbe, wszystkie mamy tyle zajęć przed świętami, że nie mamy czasu chorować ha ha ha
a kontrolę pogoń ;))
-
Ooooo widzę, że wszystkie odpoczywają :))
Ja nie wiem, w co ręce włożyć, siedzę nad dokumentacją do pracy i tu zaglądam:)
Mama dalej się trzyma, siostra wyszła ze szpitala, żeby ta kontrola poszła w pi.... to może umyję jakieś okno, bo jak nie, to będziemy siedzieć po ciemku.
Póki co, pa.