Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Co robicie dobrego na święta, dziewczyny? Co pieczecie, gotujecie? Jakie zwyczaje u Was ?
  • 11 lat temu
    Zabieram się ostro do roboty, więc życzenia już dziś:))

ಌஐஐಌ WESOŁEGO
    _______|......A..... |
    _______|......L......|
    _______|......L......|
    _______|......E......|
    _______|......L......|
    _______|......U .....|
    _______|......J......|
    _______|......A..... |
    _______|......^..... |
    _______|.../._||_\.. |
    _______|./___||__\.|
    ____________||_____ .._..,._
    ____________||__.__.'…..…_)
    ____________||_<_,)'…..-"a\
    ____________||___/'...(……..\
    ____._.-----..,-'…………...(`"--^
    ____//……………………..(
    ___(|………`;……..……..|
    _____\…..;.----/…………,/
    ______)…//…/___ \…|\…\.(\ /)
    ______\…\\…\___ |…|/…/.( . .)
    _______\…\\…\__ |…|\../.c('')('')
    …..\\///……\\//..\/..\\//…..\\///…
    \\\\////....\\\////....\\\\\/////....\\\////

Z Okazji Świąt Wielkanocnych
    życzę miłości
    która jest ważniejsza
    od wszelkich dóbr.
    Zdrowia, które pozwala
    przetrwać najgorsze.
    Pracy, która pomaga żyć.
    Uśmiechów bliskich
    i nieznajomych,
    które pozwalają lżej oddychać
    i szczęścia,
    które niejednokrotnie
    ocala nam życie.
    No i wiele wrażeń,
    mokrej głowy,
    w poniedziałek dyngusowy :)
  • 11 lat temu
    Elbe, ja jem masło do pieczywa i na ziemniaczki i na pierogi, na pewno zdrowsze od margaryny, której nigdy nie cierpiałam! oczywiście to nie są jakieś wielkie ilości, trochuncio do smaczku... z tylu rzeczy musiałam zrezygnować,ale masełka nie oddam, poza tym jakieś wartości odżywcze ma , chociażby dla oczu. I wiadomo musi być świeżutkie!
    Dzisiaj biegałam z papierami do zasilłku rehabilitacyjnego, posiedziałam sobie w pracy, bylo wesoło, duzo babek u nas pracuje i wiecie jak to jest jak po długim czasie się odwiedza, pisk przytulanki, to takie fajne, poza tym teraz inaczej wyglądam ( 10 kg mniej i peruka)i bylo zabawnie na początku - myślały ze nowy pracownik przyszedł,hehe...a w tym czasie moi domownicy myli okna i sprzatali :-)))
    Buziaki kochane <3
  • 11 lat temu
    Dziękuję za życzenia urodzinowe.
    Wyjeżdżam świętować do mojej mamy.
    A Wam kochane syrenki
    Serdeczne życzenia
    Wesołego Alleluja
    oraz dużo zdrowia
    i pogody ducha. Niech radość Wielkanocy
    napełni nasze serca
    nadzieją i obfitością łask
    od Chrystusa Zmartwychwstałego.
  • 11 lat temu
    Niechaj Święta Wielkiej Nocy
    Będą pełne Boskiej mocy
    Aby zdrówko dopisało
    I jajeczko smakowało!
    Niech to będzie czas uroczy:
    Życzę miłej Wielkiej Nocy!

Spokoju i radości,
    Zdrowia, pomyślności,
    Zajączków i pisanek!
    Mazurków wypiekanyćh,
    Dyngusowego lania
    I Wesołego świętowania!

*******@--@--@
    ******@------------@
    ****@-----------------@
    ***@--------------------@
    **@-----------------------@
    **@-(\(\-----------/)/)--@
    **@-(=':')-------(':'=)----@
    **@(..(")(")..(")(")..)----@
    ***@---------------------@
    *****@----------------@
    ********@--@--@

_-_-_-_WESOŁYCH ŚWIĄT SYRENKI_-_-_-_
  • Dziekuje Maria58 ściełam na razie włosy na krótko. Jak będą się bardziej sypać to zgole. Najbardziej boję się reakcji meża, wiem ze mnie kocha i będzie się musiał oswoić ale...
  • 11 lat temu
    Kasiorek dziękuję :),czytając różne artykułu myślałam ze jest duży ,a i teraz wiem ze jednak trzeba skonsultować takie informacje ,wiem ze są dużo większe guzy niestety i ze ja akurat miałam szczęście ze tak sie skończyło ,pozdrawiam Cię i zdrowia zdrowia życzę no i spokojnych świat Wam dziewczynki
  • 11 lat temu
    to jeszcze raz ja, oczywiście to o włosach to głównie do Gusi bo Lilcia doskonale radzi sobie z tą sytuacją, pozdrawiam
  • 11 lat temu
    witajcie koleżanki,
    Kucja życzę dużo słonecznych dni, uściski i buziaczki
    Lilcia, nie wiem czy mój sposób na wychodzące włoski jest dobry dla wszystkich, ale ja pierwszego dnia jak zaczęły mi wychodzić zgoliłam wszystkie /zrobił to mój mąż/ , pochowałam kosmetyki do włosów i powiedziałam, nie będzie jakiś rak układał mi fryzury to ja zdecyduję kiedy ją zmienić, nie bój się reakcji bliskich na twoją łysą głowę, jeżeli cię kochają to widzą ciebie przez pryzmat tych uczuć a jeżeli nie to niech spadają na drzewo,
    ja kupiłam perukę, ale jej nie użyłam nawet raz w domu chodziłam z goła głową, na dworze w kapeluszu, czapce lub chustce, moi bliscy, rodzina i przyjaciele po kilku minutach które oczywiście musieli mieć na oswojenie się z takim widokiem z reguły komentowali - ale ty masz zgrabną głowę, albo jaki masz niebieski oczy wcześniej nie było tego widać, Lilciu łysa głowa do góry i ciesz się wiosną
  • Lilcia mam katar i kaszel to jest normalne.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat