Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Chyba Ciebie widzialam katem oka to Ty z ta zapalarka podeszlas jak juz byly zlozone wszystkie kwiaty i wience zeby zapalic znicze,cos sie odezwalas,ze masz zapalarke??
Marka Lilci o ktorym tak czesto pisala tez widzialam i chyba jej corke caly czas placzaca:((
-
-
-
Ja miałam zapalarkę na cmentarzu... Może kojarzysz?
-
Mia. Bardzo późno siostry poinformowały... Gdyby nie Marek dowiedziałabym się o 18
-
Tak pozno ta informacja,ze pogrzeb dzisiaj i z rana..ja nawet nie wiedzialam..ze Lilcia z Trojmiasta byla..
-
Tak pozno ta informacja,ze pogrzeb dzisiaj i z rana..ja nawet nie wiedzialam..ze Lilcia z Trojmiasta byla..
-
Lilith mialam problem ze znalezieniem opieki nad synkiem pedzilam na ostatnia chwile mimo iz mam rzut beretem na Srebrzysko stanelam jeszcze w korku na Slowackiego:( Nie zdazylam jak byla jeszcze otwarta trumna,bieglam za Wami w drodze do grobu.Przepraszam Ciebie,ale wiekszosc osob byla ubrana na czarno..ja zreszta tez,a moze Ty mnie kojarzysz dlugie ciemne wlosy,czarne okulary i zolte kwiatki w rece,stalam blisko trumny niedaleko ksiedza i blisko tego pieknego wienca na ktory sie zlozylyscie??
Dziewczyny ja rowniez mialam dzisiaj chwile refleksji i tak sobie pomyslalam,ze przeciez Lilka tak bardzo chciala zyc..tak bardzo walczyla..w glowie ciagle pozytywne myslenie podobnie byla wlasnie z Ania Przybylska..ponad wszystko chciala zyc dla dzieci..nie dopuszczala nawet mysli o smierci..a jednak ona przyszla..tak mysle..ze jak to okrutne chorobsko sie juz na dobre rozwinie to zadne pozytywne myslenie tego nie zatrzyma..przepraszam jesli kogos tym urazilam..ale to moje odczucia:(
Ale oczywiscie trzeba zawsze wierzyc,ze sie uda,bo wowczas po co to wszystko!
Zycze Wam dziewczynki abyscie WSZYSTKIE z tym diabelstwem WYGRALY!!!
-
Być może było coś mikroskopowego na otrzewnej a w pobranych wycinkach było czysto.
-
Też miała 1 operacje, gdzie też nie wyszło w badaniu sródoperacyjnym, po hist pat rak, po 2 operacji 1a. Wiec totalnie nie rozumiem:(