Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    :D :D :D :D :D
  • Yupppuiii.To teraz możemy głupio gadać i jesteśmy usprawiedliwione ;)
  • 9 lat temu
    już wróciłam i cieszę się że w głowie pusto :D potwierdza się co mówiła pani neurolog że te silne bóle głowy to od kręgosłupa który nie da się ukryć jest sfatygowany :( ale najważniejsze że nic w głowie nie ma ;) lilith cieszę się bardzo z wyniku Usg Mamy jeszcze jutro chcę przeczytać takie dobre wiadomości i pakuj Mamę i nad morze :)!!!!! Czarownica obie mamy pusto w głowie i tak niech zostanie ;)
  • A trzaski w kolanie mogą być związane z tym, że np źle stanęłaś i coś się przestawiło- czasem tak ja mam. Boli niemiłosiernie. Ciepły okład na kolano (lub ciepły prysznic) i delikatne ćwiczenia jak w szkole- kręcenie tułowiem, kolanami itd.
  • Lena, a Ty jeszcze nie nauczyłaś się, że Internety są złym doradcą przy jakichkolwiek chorobach?? :D Chemia, którą brałaś może mieć wpływ na ilość mazi w kolanach i to ona właśnie może być przyczyną bólu. Drugim czynnikiem jest wiek i wpływ hormonów (okres przekwitania np. i histerektomia). Zamiast paniki proponuje wizyta u ortopedy i USG. Suplementacja ArthroStop Plus z Imbirem też nie zaszkodzi. Nie leczmy się z dr Google bo na psychotropy nie wyrobimy co??:) <3
  • USG ok. Jutro marker. Miłka,trzymam kciuki!!
  • Miłka powodzenia.Będzie ok!
  • 9 lat temu
    Lenka zrób tak jak radzą dziewczyny zapisz sie na wizytę do ortopedy mnie też tak bolało kolano rodzinny podejrzewał torbiel bakera dał skier. do ortop. a ten potwierdził torbiel zapisał zastzryki po 150 zł każdy :( nie wykupiłam pojechałam prywatnie do innego ortop. za wizyte z usg kolan zapłaciłam 150 zł ale się okazało że nie ma żadnej torbieli po prostu kolano bolało bo miałam więzadła jakby sztywne, ciasne lekarz pokazał mi jak chwytać kolano żeby poluźnić i faktycznie jak ręką odjął już jakieś 5 lat :) zaraz siadam w auto i jadę odebrać wynik TK głowy trzymajcie kciuki żeby w łepetynie było pusto :D miłego słonecznego dzionka Wam życzę <3
  • Lenka,mnie trzeszcząi bolą od jakiegoś 25 roku.Kazali mi robić operacje na obydwa kolana ,obniżenie rzepek i artroskopię.Nie zrobiłam,kolana bolą ale da się żyć.Taki problem to nie problem w naszym przypadku ;)Wizyta u ortopedy i wzmacnianie preparatami z kolagenem na maź w stawach ;)SPOKOJNIE..... upierdliwe ale od tego się nie umiera <3 ;)
  • Lenko nie podłamuj się bo nie masz czym .Udaj się do dobrego ortopedy.Pewnie nie masz żadnego zwyrodnienia ,tylko może obciążone jak na tę nogę bardziej stajesz ,lub dżwigasz.Bardzo często są takie objawy w wyniku przesilenia.Pozdrowionka :D <3 <3 https://portal.abczdrowie.pl/trzeszczace-kolana ;) http://kobieta.interia.pl/zdrowie/lekarz-domowy/news-cos-trzeszczy-w-kolanie,nId,436332 Wizytka się kłania i nie panikuj Lenko :D Znam osoby po artroskopi to dobry zabieg jak by co ;) :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat