Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Robilam tak z Limarrii i Makro :-)
-
Ja z Lilką byłam na dziko. Lila założyła kartę, zarejestrowała się w środę rano. Oddała kartotekę swoją pielęgniarce i została wywołana.
-
jak powiedziałm co i jak to mam przyśpieszone
-
udało się 7 lipiec, dzieki Bogu
-
Aha, tylko tam pielegniarka z nazwiska wywoluje. Bedziesz musiala sama sie zorientowac w sytuacji i odpowiednio zadzialac na miejscu.
-
Ankaraz, wariant ekstremalny to zaloz kartoteke telefonicznie lub podjedz do rejestrecji i probuj dostac sie na komisje w srode na dziko. Profesor nie odsyla nikogo podobno. Tyle tylko, ze podjedz na koniec komisji (oficjalnie chyba godz. 14:00, w rzeczywistosci do ostatniego pacjenta) i wejdz jako ostatnia na "ladne, przerazone oczy", bo wiadomo, ze pierwszenstwo maja osoby zarejestrowane i nie powinno sie im blokowac kolejki. Wczesniej zglos pielegniarce wychodzacej ze masz taka wielka prosbe... powinno zadzialac.
-
Kochane,
wspaniały odpoczynek gwarantuje urokliwy Karwik 122 (ok. 5 km od Pisza). Cudowne, ciepłe miejsce.
Ściskam mocno i życzę spokojnego dnia.
-
bede jeszcze dzwonic do lekarza bezpośrednio może uda się cos przyśpieszyć, jak nie ide prywatnie.
Na badaniu już dziś byłam
-
porażka termin 2 wrzesień :/
-
Od wątroby rewelacyjnym specjalistą jest P.Zadrozny -Gdańsk.