Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
dziewczyny korzystałyscie kiedyś z dofinansowania turnusu rehabilitacyjnego z PCPR???
-
Nutko, jak najbardziej powinnaś mieć dłuższe leczenie.
-
Po wczorajszej rozmowie wszystko mnie boli. Nie wiem czy to sugesgia czy nerwy czy coś się dzieje. :/
-
Garcia a Ty czemu jedziesz. Nie zaczynasz dopiero leczenia prawda ?
-
Myślę że powinnam dostać wiecej chemii. Nie wiem któraś z Was pisała ze tak jak ja miała wyciete jsjniki i sieć i chemię a po drugiej operacji okazalo się że jeszcze wszystkiego nie wybili i dali jeszcze chemię.
-
nutka, dziękuję. Jutro będę działać.Pewnie w środę się spotkamy :)
-
Lilith, już poprawiłam.
Nutka, też uważam, że lepiej jechać do Bydgoszczy, a nie do Sopotu. Prof. E. jest już emerytem. Nie ten wzrok, nie ta ręka, nie ten refleks. Nawet jeśliby podjął się operacji, to wątroby ci nie zoperuje, jest ginekologiem onkologiem, a nie chirurgiem.
-
Zadzwoniłam i powiedziałam że chcę założyć kartoteke i pani mi załozyła i podała numer. Potem poprosiłam o numer na oddział gdzie przyjmuje profesor. Profesor przyjmuje od 9 -14 tej. Nie trzebs wczesniej bo przyjmuje wszystkie kobitki
-
-
Dziewczyny, z Bydgoszczą jest tak, jak pisała Lilith. Dzwonicie do rejestracji i prosicie o założenie kartoteki, nic więcej. Nie rejestrujecie się na żadne konsylium, chyba że macie skierowanie od swojego onkologa ze wskazaniem "na konsylium". Jedziecie potem w środę wcześnie rano i rejestrujecie się do pokoju nr 79. Siedzicie tam i czekacie na swoją kolej.