Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Makro000 chylę czoła aż do ziemi.Powinnaś być tu jako Makro -wojownicza <3 <3 <3 :)Mimo wszystko oszczędzaj się jeszcze trochę <3
  • To zmiany mają jeszcze szansę się zmniejszyć <3Ja o siebie dbam i poczłapałam po kawkę ;)
  • Czarownica miałam zaplanowanych 6 podwójnych wlewów + dolewki Gemzaru.Z dolewek trzeba było zrezygnować bo wyniki krwi padły.Dostałam już 5 wlewów Carbo + Gemzar. Na 14 marca mam 6 wlew.Jeśli będzie konieczność to dołożą kolejne.Wszystko będzie zależało od TK pod koniec kwietnia. Dbaj o siebie i uważaj na infekcje. <3
  • Cześć kochane <3Kucja a ile przewidzieli wlewów ,będziesz nadal dostawać chemię?Makro000 to się nazywa prawdziwa kobieta.Nie na spacerek a na zakupy hihi ;)Oczywiście żartuję.Dobrze,że zaczynasz pomalutku wracać do siebie.Tak trzymaj!.A ja jak zwykle uciekłam pielęgniarkom sikać bo nie potrafię do basenu.Jak tylko spuściły mnie z oczu już byłam w łazience.Potem dostało mi się odpowiednio ale byłam wysikana hihi.I od tego czasu sobie chodzę sama.No i pobiłam rekordy snu .A głodna jestem jak wilk. ...Wyjdę chyba pojutrze bo jutro wyciągają dren.
  • 9 lat temu
    Witaj, Makro000! Nabieraj sił i wracaj do zdrowia!
  • 9 lat temu
    Macro cieszę się ze zawitałaś do nas, wierzę ze najgorsze masz za sobą teraz z każdym dniem bedzie tylko lepiej. pij pokrzywę i staraj sie chociaz po troszeczku jeść <3 czarownica super że już jesteś po zabiegu, odpocznij i szybko wracaj do nas <3
  • Czarownica fajnie,że tak szybko.Regeneruj siły. <3 <3 <3
  • Odpoczywaj!! :* :* :* :* :*
  • Jeatem;)Wycięto prawy płat.Odezwe się później
  • Czarownico, trzymam kciuki!! <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat