Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    w każdym szpitalu widac są inne obyczaje bo ta sama choroba a inne nazwy leków. Dobrze,ze jest to forum to można wymienić doświadczenia a nawet czasem podbudować się psychicznie z nadzieja na lepsze jutro. Pozdrawiam i życzę zdrowka tym zakatarzonym .po
  • 9 lat temu
    Witaj Madzialenko. Dziękuję za informację o tym szpiku. Leczymy się w tym samym szpitalu, a zasady są inne. Ciekawe czemu. Oczywiście nie tęsknie za pobieraniem :D
  • 9 lat temu
    No proszę, jak się rozmowa rozbujała :) Chyba obudziłyśmy się z zimowego snu.. :) 1. Szpiku nie miałam robionego już drugi rok. Ale wyniki miałam bardzo dobre i coraz lepsze, więc mi odpuścili :) Nie wiem, czy teraz sie nie obudza, bo ostatnio coś mi się pochrzaniło w wynikach.. 2. Na przeziębienia - aspiryna i chleb z masłem i czosnkiem. Zieje się potem niemiłosiernie, więc najlepiej na weekend, względnie popołudniem :)
  • 9 lat temu
    abata. na kaszel polecam acc przez 5 dni x 1 tabl. Musujaca /\ Sama to przy infekcji przezieb stosowalam, malezy stosowac tylko leki niestereidowe Tylko te leki,ktore nie zawieraja paracetamolu,chodzi tu o watrobe. Tez na poczatku mialam katar,gardlo i kaszel i takie objawy czesto wystepuja.
  • 9 lat temu
    iwoska25 - dzięki za odp. nala123 - M. też tym psika :) niestety M. nie chce nawet słyszeć o lekarzu ;( a doszedł jeszcze do tego wszystkiego kaszel... Dzięki za rady.
  • 9 lat temu
    Abata, ja jak chorowałam i brałam ten lek to psikałam gardło hasko-septem, ssałam chlorochinaldin, jadłam rutinoscorbin, herbata z miodem i imbirem. To wszystko było konsultowane z hematologiem. Jak napisała Iwoska - zakaz paracetamolu ale też i soku z grejpfruta!!!! Ja też robiłam sok z cebuli - poszatkowaną cebulę zalałam miodem i to piłam. A do nosa dla mnie najlepsza była po prostu sól morska którą dużo razu psikałam nos. Gdyby się pogorszyło to koniecznie zabrać ulotkę do lekarza!!! Zdrówka życzę!
  • 9 lat temu
    Ja miałam zakaz jakiegokolwiek apapu,-paracetamolu a poza tym brałam wszystko co naturalne cytryna, imbir, sok malinowy i wylezec :-) a mniej naturalne brałam ibuprom i wapno
  • 9 lat temu
    Witam, i dziękuję wszystkim za odpowiedzi ;) Czy mógłby mi ktoś doradzić jak sobie poradzić z przeziębieniem? U mnie wszyscy chorzy, i niestety M. też dopadło ;/ on oczywiście do lekarza nie chce iść :( czy mógłby mi ktoś doradzić co może wziąć, zastosować z domowych sposobów? W tej chwili nadal raz dziennie przyjmuje Telux400mg i nie wiem co może wziąć żeby mu nie zaszkodziło. Głównie dokucza mu gardło i katar.
  • 9 lat temu
    Oj cuda cuda nala123 :-) strasznie mi ulżyło jak zobaczyłam wynik :-)
  • 9 lat temu
    NOWY ROK NOWE CUDA!!!!!!!! SUPER!!!! BARDZO SIE CIESZE!!!!! MMR SUPER!!!! ALE FAJNIE IWOSKA, NAPRAWDE!!!!!!! MIŁEGO ŚWIĘTOWANIA WAM ŻYCZĘ!!! BO JEST CO ŚWIĘTOWAĆ!!! W KUDOWIE WYPIJEMY ZA TO RAZEM!!!! :D :D :D :D :D :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat