Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Basiu, jak się czujesz??? Przykro mi z powodu twoich problemów żołądkowych. Doskonale Cie rozumiem, bo ja miałam okropne problemy. Po zjedzeniu tabletki nie ruszałam się przed 2 godziny aby nie zwymiotować.
Starałam się jeść imatynib razem z gotowanymi ziemniakami - taka papka i popijałam lek ciepłą wodą. Pomagało.
ja schudłam od stycznia 7 kg, to mi się podoba.... ale jakim kosztem to już tylko My wiemy.... i rzeczywiście nie ma tu na tym forum ciekawostek, tylko jak Jadwiga pisze - są tu dramaty ludzi, którzy niestety muszą sobie jakoś radzić... ja się czuję tak jakbym była królikiem doświadczalnym, ale lepiej być tym królikiem niż umierać w czasie....
Dorota 52 ja również jak zjem ciepły posiłek i wezmę lek to jest ok. Ostatnio biorę rano, gotuje sobie płatki owsiane z siemieniem lnianym itp. i odnoszę wrażenie że żołądek inaczej pracuje bo w dzień jestem w ruchu. Każdy musi sobie radzić 🙂
Nie wiem czy ciekawe, bo są to dramaty ludzi. Pozdrawiam serdecznie
i czy olej z wątroby rekina ktoś brał podczas leczenia tym lekiem
Witam Wszystkich - czy ktoś miał kołatania serca podczas leczenia imatynibem czy to od leku może być
JadwigaP ja też mam sensacje żołądkowe ...często. No chyba,że zjem więcej przed wzięciem leku to wtedy żołądek nie boli. A na dokładkę kg przybyło :(. Pozdrawiam :)
Dzięki dziewczyny za info, zobaczymy jak to będzie. Po nibixu też mam sensacje żołądkowe co jakiś czas. Sprawdziłam cenę i jest ten accord jeden z tańszych leków a wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam, trzymajcie się.
Jadwigap- ja biorę Accord od 2 mies. Wcześniej brałam Meaxin przez 1 mies. Wydaje mi się, że mój żołądek teraz bardziej buntuje się. Lekarka chce mi zmienić po raz kolejny lek z powodu zbyt dużej toksyczności na moją krew i zbyt dużo objawów ubocznych. Mam kłopoty ze snem, straszne poty nocne, opuchnięta buzia i oczy... ale u mnie to dopiero początek, więc na pewno nie ma co porównywać. Accord lepszy do połykania bo mniejszy niż Meaxin.... pozdrowionka