Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Ty mialas to leep? Mi o czyms takim nikt nie wspomnial. Tylko czytam, ze leep jest przy CIN1 i CIN2, a ja mam CIN3 wiec pozostaje chirurgicznie :((

to jest okropne!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vFm00X2Wlgs
  • 11 lat temu
    No to inaczej beda robić tobie , ja miałam jednego dnia wszystko o 14 byłam w domu
  • Nie mam zadnych zdjec, jesli jakies sa to pewnie oni maja je u siebie, ja nic nie widzialam. Mi pani doktor powiedziala, ze 1 dzien przyjecie co szpitala, 2 operacja i 3 jak bedzie ok to do domu. Znieczulenie w kregoslup lub narkoza calkowita ale to ustala w 1 dzien. Operacja 30 min.
  • 11 lat temu
    Musisz mieć ze sobą komplet badań i zdjęcia z kolposkopii , moze bedą robić tobie zabieg po kolposkopii cYli bedą wiedzieć które miejsca wyciąć bo one bedą jaśniejsze
  • 11 lat temu
    Do konizacji dają znieczulenie miejscowe ale gdzie to niewiem pewnie gdzie w okolicach szyjki macicy
    Ja miałam tak ze jak sie już na fotelu położyłam to pan doktor chciał zrobić znieczulenie wiec musiał włożyć wziernik ,a ja sie tak przestraszyłam ze sie spielam i pan doktor powiedział ze jestem z tych pacjentek co fikaja nogami (ale to stres i zdenerwowanie robi swoje) i dostałam zastrzyk i było mi już wszystko jedno chyba jakiegoś głupiego Jasia
    Potem zrobił znieczulenie i zabieg
    Nic nie bolało tylko wyskrobiny z szyjki były mało przyjemne jakby jeździł nożem po kręgosłupie , ale to trwało moze 20 minut potem pielęgniarka pomaga dojść do łóżka bo sie w głowie kręci , kładziesz sie i odpoczywasz ja poszłam spać na moze 30 minut i po jakiś 2-3 godz wychodzisz o własnych siłach ale nie możesz jechać samochodem wiec dobrze aby ktoś przyjechał lub taksówka a w domu polezec i bez gwałtownych ruchów
  • Ja to sie boje czy mi wytna tyle ile powinni, w sumie skad moga wiedziec ile trzeba ciac, jak mi sie pogorszylo miedzy 2 zabiegami pobrania wycinkow to teraz jest jeszcze gorzej, jesli poszlo to do przodu dalej, ehh...

a w ogole to jakie znieczulenie daja na konizacji????
  • 11 lat temu
    A wyobraźcie sobie kobietki taka sytuacje która miałam właśnie przed momentem
    Spotkałam sie ze swoją przyjaciółka która 5 lat temu miała to samo co my , czyli zla cyto zla kolpo generalnie hpv wysokoonkogenne
    Wycięli jej szyjke , i tyle, powiedzieli super
    Po roku czyli 4 lata temu miała robiona kolpo i lekarz powiedział super
    Wiec pokazałam jej dziś swoje wyniki a ona swoje , porownalysmy i ciekawe bo ........jej niby dobre sprzed 4 lat są identyczne jak moje teraz a są podobno złe
    Zdjęcia identyczne , zbielenia obszarowo podobne po occie i po jodynie
    Wiec ja już nie wiem
    A co ciekawe lekarz jej kazał wręcz sie zaszczepić na hpv już przed zabiegiem
    Ona idzie jutro na kolpo bo jej kazalam ,i czekam na telefon od niej
  • 11 lat temu
    Już wiem , mój Gin jest z Warszawy nie z Krakowa
    I pracuje w szpitalu wojskowym na ulicy Szaserow
  • 11 lat temu
    A co to jest Krk
  • Mala mi Ty mowisz moze o pani Iwaniec w Krk?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat