Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:

• Użytkownik @Mala mi napisał:
    A ja jutro mam gości , znajomi przychodzą Właśnie zrobiła creme brulle i bezy -jakie śliczne wyszły
    Ślicznie i na pewno smaczne :)

• Oj jakoś mi ucielo ... Zaczęłam aplikowac albothyl. Także Migrenka nie zaszkodzi zabrać. Trzymaj się Kochaną,sciskam będzie dobrze :)

• Użytkownik @Migrenka-32 napisał:
    Ja wróciłam z pracy, zjadłam właśnie obiad i jutro pakuje się do szpitala. W ogóle to ja powinnam zabrać podpaski jakieś w większej ilości? Bo nie wiem jak to jest na 2 dzień po operacji czy coś "cieknie"??? Pamiętam na drugi dzień po tym jak mi ponownie wycinki pobierano z głębszej części, wystraszyłam się bo "coś" ze mnie wyleciało, a potem jakby lekki krwotok, ale domyśliłam się później, że to strupek jakiś. To teraz przygotowana jestem, że wyleci ze mnie coś większego.

Ją to nawet po leep pdpaaski musiałam do 2 tyg nosić,a potem jplikowac eszcze tydzień bo znowu okres. Dopiero teraz wkładki choć od wczoraj to mam i tak spokój, bo zaczęłam a
  • Ja wróciłam z pracy, zjadłam właśnie obiad i jutro pakuje się do szpitala. W ogóle to ja powinnam zabrać podpaski jakieś w większej ilości? Bo nie wiem jak to jest na 2 dzień po operacji czy coś "cieknie"??? Pamiętam na drugi dzień po tym jak mi ponownie wycinki pobierano z głębszej części, wystraszyłam się bo "coś" ze mnie wyleciało, a potem jakby lekki krwotok, ale domyśliłam się później, że to strupek jakiś. To teraz przygotowana jestem, że wyleci ze mnie coś większego.
  • 11 lat temu
    A ja jutro mam gości , znajomi przychodzą
    Właśnie zrobiła creme brulle i bezy -jakie śliczne wyszły
  • 11 lat temu
    ja tu u siebie to zrobilam tylko dla czystej ciekawosci-po 5 m-cach od zabiegu.
    Ale lekarz onkolog kazal mi umowic sie na wizyte do niego za pol roku,czyli pod koniec lutego.Tamtego lekarza napewno sie zostawie! bo u nas to.....no nie bede mowic bo to forum otwarte,wiec...
    Powiem Ci ze nie mam dobrych wspomnien z tutejszymi lekarzami.
    Odbior cyto 11-12 luty....
    A Ty najlepiej sie przelecz,wybierz wszystko to co Ci przepisali,odczekaj pare dni i zrob u innego jak piszesz kolposkopie....Bo jakis dziwny ten Twoj wynik-a ni tak -ni siak...a ogolnie to nic nie wiadomo.
  • 11 lat temu
    A kiedy będziesz wiedziała jak u ciebie , kiedy masz kontrolne badania
    Zoe ja już bym zrobiła wszystko na nowo ale zaczęłam brać Gynalgin i chce dokończyć , wiec teraz nie ma sensu
  • 11 lat temu
    Mala mi ja wlasnie mialam Ci zasugerowac zebys poszla i zrobila gdzie indziej...A moze od razu poradz sie innego lekarza odnosnie tego Twojego,,dziwnego,,wyniku??
    Oj dam znac-jakby nie bylo to dam....:)
    Na dzien dzisiejszy to wpadam w skrajnosci w skrajnosc..Czasem az chce mi sie latac w powietrzu i mysle,,kurka napewno jest git! a ja glupia sie zadreczam!,,A po chwili,,kurcze cos czuje ze tak pieknie nie bedzie..,,-a co sie wtedy ze mna zdieje to nie bede Wam pisac...na czele ze sraczka.
    O i tak ze mna jest na dzien dzisiejszy:)
  • 11 lat temu
    Zoe nie bój sie , ja tez sie cały czas boje , dawaj znaka tu co i jak .........
    Czekamy
    A co do mnie , to idę po kolejnej miesiączce na kolposkopie zupełnie gdzie indziej do innej lekarki i zobaczymy
  • 11 lat temu
    Czesc dziewczyny.
    A u mnie strachulec nieziemski.....:(:(
    Olga nie pomoge Ci bo ja po leep...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat