Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Zoe jak ja tobie zazdroszczę , ja tez tak chce , tez chce mieć II .......
    Migrenka ja tobie polecam zwykła narkoza -powymiotujesz , powymiotujesz i przejdzie a po zastrzyku w kręgosłup bolec będzie min pół roku (tak miałam)
  • 11 lat temu
    Dziewczyny..wlasnie odebralam cytologie-PIEKNA CZYSCIUTKA DWOJECZKA!! jezu jak sie ciesze!! kiedy ja widzialam taki widok....wynik wisi mi w kuchni na mikrofali:):)
  • Cześć Dziewczynki :)))
    Masaakraa od rana, przez to iż zmienialam termin telefonicznie nie mieli mnie w komputerze, wkurzylam się, że pewnie pojadę do domu. Okazało się, że w kalendarzu mnie mają, więc zrobili mi opaske na rękę i przyjęli. Pobrali krew z prawej ręki, z lewej coś nie chciało i mam siniaka i boli. Mocz też oddalam i EKG zrobili. Do 13:50 czekałam na przydzielenie łóżka!! Bo pojechali na pogrzeb lekarza wszyscy prawie i babeczki czekały na wypisy. W ogóle pani doktor mnie badała w biegu mowi, że na pogrzeb się spiesza, porażka. Pogrzebala mi i słyszałam co dyktuje panu, że zmiany na godz. 1 do 3. Kurde wcześniej miałam na 11 i 12 :(( i jeszcze jakiegoś słowa użyła, ale nie pamietam. Teraz sobie leze sama bo lozko obok od kad tu jestem pani na operacji. Do rana mam zdecydować o znieczuleniu. Po narkozie do 4 h dochodzę do siebie ale mogę wymiotowac, a w kregoslup to potem leze 8-10 h . Nie chcę wymiotowac, wiem że to zależy od organizmu. Co polecacie???
    Buziaki że szpitala :*
  • 11 lat temu
    Cześć kobietki! Trzymam kciuki za was... Ja w czwartek odbieram wyniki po konizacji i mam juz mega stracha ;/
  • ja tez bałam sie narkozy tzn tego ze sie nie obudze ale juz w szpitalu dostalam tabletke na noc drugą przed samą oeracją a po tym juz było wszystko jedno wazne jest zeby usuneli to co złe a dobre zostawili bedzie dobrze dziewczynki
  • Czlowiek sie boi do pewnego czasu jak jest przed zabiegiem czy operacja, dopoki sie nieznajdzie na sali operacyjnej, pozniej jest mu wszystko jedno, mysli sie,niech robia co chca, byle bylo juz po i sie usypia tak szybko, ze wydaje sie, ze chwilka minela, wiem, ze po latwo sie mowi, ale dziewczyny kochane nie ma sie czego bac,, narkoza to naprawde nic strasznego, ja to jyslalam sobie, Boze niech sie dzieje co ma dziac byle bylo pozniej dobrze, i tak musi byc!!!

• Użytkownik @4lexi napisał:
    Ja wyjeżdżam przed 3, ale mam stracha...... ledwo siedze :) chyba tej narkozy sie boje najbardziej.... Pociesza mnie to,że jutro o tej porze bedzie już po wszystkim :) napisze jutro jak tam "wrażenia"

Migrenka-32

Kochane trzymam kciuki, trzymajcie sie !!!
  • 11 lat temu
    4lexi trzymaj sie i trzymam kciuki
  • 11 lat temu
    Migrenka, 4lexi trzymajcie się! Będzie dobrze!
  • 11 lat temu
    Ja wyjeżdżam przed 3, ale mam stracha...... ledwo siedze :) chyba tej narkozy sie boje najbardziej.... Pociesza mnie to,że jutro o tej porze bedzie już po wszystkim :) napisze jutro jak tam "wrażenia"

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat