Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Użytkownik @Zoe napisał:
Czyli mialas leep tak jak ja i Mala mi???
i ja....ale przyzwyczaiłam się juz, ze mnie tu nikt nie kojarzy :(
-
dziewczyny ja dostałam zwolnienie ze szpitala na 3 tygodnie, ale ja mam cięzką pracę, tzn taka gdzie nigdy nie wiadomo co moze się zdarzyć, teraz siedzę dalej na zwolnieniu i mysle do 2 miesiecy w moim wypadku to norma,ale jesli macie siedzącą, spokojna prace to mysle, ze nie ma takiej potrzeby, ostatecznie kilka dni, jak macie mozliwosc
-
No wlasnie pytalam bo też mnie ciekawi na ile dają :) Ja nie bralam, ale z tego co slyszalam to mój lekarz daje tylko na jeden dzień zabiegu i sie zastanawiam czy iść do rodzinnej czy sobie odpuścić :) jak się dzisiaj czujesz?
-
4lexi ja też podczas wypisu widziałam na czerwono rysunek i też duże to, ale nie powiedziała mi. Pytali czy chcę zwolnienie, ale ja póki co czekam na umowę, więc... po co mi L-4 na Urząd Pracy ;) a Ty masz? Na ile dają w ogóle? Bo nie wiem :) Buziaki
-
Mala mi- chlopy tak maja, maly ból a już umierają :) ciekawe co by zrobili na naszym miejscu ;)
Olga - gratulacje szczęściaro!! :) jesteś zdrowa!! :)
Migrenka - ja też nie mam napisane ile wycieli, tylko widzialam, wydawalo mi sie że sporo, ale może po tym glupim jasiu mialam zwidy :))) na wyniku napewno będziemy mialy napisane, ja też mam za 3 tygodnie wynik więc razem czekamy :) bralaś może zwolnienie z pracy?
-
Olga,gratulacje wyniku!!!! Migrenka,ja miałam na wyniku ile mi wycieli,wcześniej tylko wiedziałam,że duzo. Jeśli chodzi o współżycie to mi mówili,że po miesiacu musi zobaczyć lekarz i jak się zgodzi to można. Nie zgodził się i czekałam aż się zagoi. Więc czekałam chyba 6-7 tygodni.
-
Witam dziewczynki
Zoe pytasz jak maz ? Lepiej ale jest teraz faza "Boże jaki ja jestem słaby " i ja oszaleje -teraz to dopiero marudzi i jest mało miły .......ale to nic
Cieszę sie ze te co miały zabiegi to u nich OK a te co odebrały wyniki to sie cieszą .......
-
Dziewczyny a ja odebrałam dziś wynik!!!
LINIA CIĘCIA WOLNA OD ZMIAN!!! KOSZTOWAŁO MNIE TO 3CM SZYJKI ALE WARTO!!! ;)
-
Jestem w domku :)) Pani doktor powiedziała MIESIĄC nie współżyć! Musi się zagoić, bo jakieś bakterie mogą się dostać itd. Za 3 tyg. po wynik, jeśli będzie ok to do lekarza ogólnego u siebie, jeśli nie to do nich pod opiekę i na kontrole. Więc teraz tylko pozostaje czekać. Nie mam napisane ile mi wycięli, nie było już lekarza jak wychodziłam bo chciałam zapytać. Powiedziała też, że żadnych strupów nie będzie tylko plamienia/krwawienia.
Na recepcie widzę: Unidox Solutab i Lacidofil.
-
Zoe no też się zdziwilam, bo wcześniej mi o leep nikt nie mowil, wczoraj przed operacją młody lekarz mówił coś o leep, ze na zimno, a dziś mi mówił, że byla pętla. Dopytam o to współżycie, choć póki co nie mam kogo wykorzystać ;-)