Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
-
Więc trzymam kciuki za dobre wyniki :) Daj znać :)
-
Eveline w poniedziałek odbieram wyniki mam nadzieje że skończy się tylko na konizacji.
Dziękuję bardzo żę jesteś Eveline ,bo nikt nas nie zrozumie kto tego niedoświadczył. :)
Pozdrawiam
-
ewka775 uspokój się... :) Aż tak szybko inwazyjnego nie da się wyhodować. Hmmmm... Ja na wynik histopatu wycinków czekałam 2 tygodnie, w Warszawie, ale 10 to chyba się nie zdarza. Staraj się w tym czekaniu jak najmniej myśleć o tym, nie schizuj-nie dzwoń codziennie, zajmij się czymś i swoje myśli :) Wiem, łatwo mówić, ale nakręcanie się też nie służy zdrowiu.
-
Witam.
Muszę się do was dołączyć,
Mam 41 lat w grudniu stwierdzono u mnie nasiloną dysplazję szyjki co potwierdziła cytologia .18 lutego miałam pobierane wycinki z programu.Dzwonię codziennie dopytuję się i nic ,babka z sekretariatu pociesza mnie iż można czekać nawet 10 tygodni z programu...
Ja już wariuję ...przecież czas nie jest naszym sprzymierzeńcem,w takim tęmpie to z przedinwazyjnego wychoduję inwazyjnego,,,,A w gratisie dostałam jeszcze 2 mięśniaki 3 cm i 5 cm brzuch mnie boli ,plecy bolą tylko usiąść i płakać ;(
-
Witam Was! :-) A szczególnie Jagodową :-) Całkiem przypadkiem chciałabym żebyś się tu zjawiła ;-) Oto mój wynik po kontrolnym wyłyżeczkowaniu kanału:
Kanał-krew. Fragmenty błony śluzowej szyjki macicy z ogniskową metaplazją płaskonabłonkową i fragmentami nabłonka płaskiego normotypowego w stanie przewlekłego zapalenia.
Co Ty na to Jagodowa?
-
Hej dziewczyny :) odebrałam pierwszy wynik z cytologii po konizacjach - prawidłowy :)
za 3 tyg. kolposkopia. Nie sądziłam, że tak dbają o pacjentki w Krk :) Pani powiedziała, że po konizacji takie mają wytyczne, cytologia i kolposkopia na przemian co 3 m-ce, tylko nie zapytałam przez jaki okres czasu :) Pozdrawiam ciepło :) u mnie zimno i deszczowo buuu
-
Hej Alizjana378
myślę, że kobietki nadal korzystają z uroków przemijającego lata...chcę tak myśleć....i stąd taka cisza.
Mimo wszystko odezwijcie się.
U nas, tzn. u mamy bez zmian, a raczej bez poprawy.
Jutro jedziemy do szpitala, skierowanie wypisała p.doktor z przychodni, podejrzenie zakrzepów w płucach:((
Mama bierze leki na PochP które przestały jakby działać, a to chyba te zakrzepy.
W dodatku 19,09 jest wizyta kontrolna w Instytucie onkologii a my chyba będziemy w tym czasie w szpitalu. A nawet jeśli nie będziemy, to i tak sobie tego nie wyobrażam skoro mama nie ma siły dojść do kuchni, a tu jednak podróż i cała reszta.
Życzę dużo siły i wytrwałości na zbliżające się chłodne dni.
Buziaki.
-
Hej dziewczyny co tu taka cisza nastała ?
;(
-
Hej dziewczynki,
przeniosłam się na wątek "leczenie bez operacji a skutki uboczne leczenia".
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
Pozdrawiam,
...odzywajcie się czasem:(