Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Olenka dziękuję, i czy to nie ty pisałaś ze te wszystkie badania to do Szczecina jeździsz? Ja tam też miałam te wszystkie zabiegi.. W Zdrojach konkretnie. Kaa wchodzę w to! :) Wiecie ze jak tak sobie pomyślę ze juz połowa grudnia i święta to się zastanawiam gdzie podziała się jesień. Przez to wszystko przegapiłam moją ulubioną porę. Zupełnie jakby nie ominęła..
  • 9 lat temu
    Jestem za <3
  • 9 lat temu
    Kaa nie inaczej ;) <3
  • 9 lat temu
    Babki święta tuż tuż a przed nami Nowy Rok Zdrowy Rok co Wy na to ?
  • 9 lat temu
    Olenka pewnie ze bedzie dobrze... Wczoraj rozmawialam z moja kuzynka i nawet nie wiedzialam, ze 3 lata temu tez miala konizacje i poki co wszystko jest ok. Swieta tuz tuz kobietki ;)
  • 9 lat temu
    Kaa masz racje:-) u nas nad morzem niestety deszcz pada i chyba przez to znow mam smutniejszy dzien... Jeszcze tylko 18 dni a ogolnie z wynikami miesiac i bedzie dobrze, musi byc:-)
  • 9 lat temu
    Olenka88 tym się zbytnio nie martw,ja również miałam dopiero biopsje na drugi dzień po kolposkopii bo za bardzo krwawiłam i musieli kroplówkami to zatamować.Zatamowali i już na drugi dzień miałam biopsje a po kilku godzinkach w domku. Będzie dobrze. Po prostu trzeba przez to przejść.Najważniejsze,że jesteś pod opieką.
  • 9 lat temu
    Basia to ja nie wiem dlaczego mi od razu nie pobrali. Ehh
  • 9 lat temu
    Dzien dobry wszystkim Koyotko no wlasnie tez sie tego boje. Ehhh masakra, ale dzieki Wam jakos daje rade. Mozecie mowic Ola czarnowodzaca hahahaha juz mi troche lzej. Powoli ogarniam sie i wracam do rzeczywistosci bo sie wpedze sama w to chorubsko, a nie moge bo Synus mnie potrzebuje. <3 milego dnia Tobie oraz wszystkim piszacym i "przygladajacym sie z boku" :)
  • 9 lat temu
    Olenka, ja opisu nie mialam po kolposkopii z tego wzgledu, ze odrazu mialam wycinki i mi lekarz nie dal opisu tylko kazal czekac na wycinki, podobno jest lepiej jak przy kolpo odrazu pobieraja wycinki. Ale ja sie wystarczajaco naczytalam...z wycinkow mi wyszli cin 2 , ale ja sobie wkrecilam ze to jakas pomylka, ze pewnie jest duzo gorzej itp.aaajjj daj spokoj ;)) moj maz juz mial mnie serdecznie dosyc, chociaz staral sie mnie wspierac, ale i tak mi lzej nie bylo. Z dnia na dzien czulam jak gasne, zamykam sie w sobie...jestem slaba psychicznie, chociaz w rodzinie twierdza, ze twarda baba ze mnie a to dlatego ze nie lubie sir dzielic moimi smutkami, nie lubie pocieszenia. Koytko a napisz co tam ci sie saczylo ??? Bo kurcze ja sie zastanawiam czy z moim gojeniem jest wszystko ok. Jestem 15 dni po konizacji i ciagle mam brazawe plamienia.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat