Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Ilka kosmetyczna albo fryzjer to czasami lek na kiepski dzień, tak tak pod warunkiem żeby fryzjerka nie sknociła fryzury a kosmetyczna żeby nie robiła za mocnej henny ha ha ha
-
Tynka79 a widzisz naszą Oleńkę88 wulkan energii :D
-
Tynka79 mądrzy ludzie, lekarze nie chlapią na prawo i lewo bo żartów nie ma w tym temacie. Widzą również, że kobiety są na tyle zdeterminowane, że są w stanie wszystko przecierpieć obyśmy tylko wiedziały dlaczego. Ja mogę wiele przejść ale muszę widzieć to światełko w tunelu. Najbliższa osoba albo dzieci mają to do siebie, że potrafimy na chwilę zapomnieć o zabiegach i innych nieprzyjemnościach.
-
Tynka79 my wszystkie przez to przechodzilysmy. U mnie jjuz we wtorek konizacja, zlecial czas ale gdyby nie te forum i nasze kochane kobietki to bym się zalamala nerwowo. Pisz, czytaj, odpowiadaj, zawsze w grupie lżej. Pozdrawiam cieplutko. Najważniejsze ze jesteś już pod opieką lekarza i działasz. <3 <3 <3
-
Jestem po wizycie. Wiem, tyle co wiedzialam, tzn pani doktor nie powiedziala mi wiecej niz internet. Chwala jej za to, ze nie bagatelizowala, ale tez nie stawiala diagnozy na slepo. Teraz kolposkopia i wycinki, dopiero jak bedzie wynik histopatu bedzie wiadomo ile mi wytna ?. Na 2 lutego mam umowiony zabieg. Potem okolo 3 tyg czekania. Czyli dopiero pod koniec lutego sie dowiem. Teraz szkola cierpliwości. Rodzinka mnie wspiera. Dziekuje za slowa otuchy i pozdrawiam <3 <3 <3
-
Ilka pytałam lekarzy,niewiele jest środków które mgłabym brać dlatego postanowiłam,że przeczekam.Moja lekarka mówi, że normalnie jak kobieta przechodzi klimakterium to jest kiepsko ale organizm się do tego przygotowuje a tu nagle, ciach i nie ma. Stąd problem. Jestem w kontakcie z babkami które mają co ja już za sobą i stwierdziłyśmy wszystkie wspólnie, że jeśli taka jest cena za dobre wyniki, za zdrowie to damy radę.
-
Kaa przepraszam słownik hihi <3
-
Ilka mam po operacji taką huśtawkę hormonów, że momentami czuję, że wybuchnę. Kiedyś któraś babka mi napisała, że po radykalnej będę miała taką burzę hormontów że gotowa będę zabić babkę w piekarni i tak mam. Co prawda bardzo pomaga mi ruch na świeżym powietrzu ale nerwy są, oj są. Biedny ten mój mąż i synkowie, oj biedni są ze mną czasami. Ale wszystko można obrócić w żart, tak jest łatwiej.
-
Olenka88 jestem kaa ale kasKA też się przyda :)
-
Ilka, kas i reszta Kobietek naszych będzie dobrze! Musi być. Ja wiem, mam zmienne myśli haha teraz są te dobre hihi pozdrawiam. Miłego dzionka kochane <3 <3 <3