Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Ja dziś zalecialam do przychodni w której miałam wykonywana kolposkopie (nfz) z zapytaniem jaki będzie koszt tego testu na HPV A oni mi mówią że "jak to ile? Za darmo...przecież jest Pani ubezpieczona" więc jak za darmo to idę tym bardziej bo zaczęłam się zastanawiać czy jest sens... Co najlepsze to mój gin do którego chodze prywatnie dał mi skierowanie na kolpo właśnie tam bo jak to stwierdził bez sensu żebyś płaciła ☺ Więc będę miała to szczęście dzięki niemu? pozdrawiam Was kobietki i życzę dużo zdrówka (i sobie tez)
-
Agnieszka ja też jestem dobrej myśli że tomografia nie wykaże nic złego i będziemy świętować w Kazimierzu ?? Pozdrawiam !!
-
agnieszka76 takie wieści pozwalają optymistycznie patrzeć do przodu każdej z nas, świetnie, oby tak dalej :)
-
agnieszka76 swietna wiadomosc. Ciesze sie razem z Toba <3 pozdrawiam :)
-
Agniesiu cieszę się Twoim szczesciem. <3 <3 <3
-
Moje gratulacje inaczej być nie mogło.Jesteś zdrową kobietą i tak trzymać ? :D
-
Agniesiu Ty jak zwykle nasz racje <3haha mam nadzieję że zawsze tak będzie... <3 <3pozdrawiam wszystkie kobietki i dziękuję za dobre slowa <3
-
To super że nie ma się czym martwić :)
-
Hej Dziewczęta! Byłam na badaniu piersi. Pani doktor powiedziała ze dobrze znam swoje piersi haha. W tylm miejscu gdzie boli i gdzie wyczuwalne są zgrubienia kilka torbielek małych do 3 mm. Dr powiedziała za to dyskretna mastopatia i ból ma prawo się pojawiać. Takich schorzeń się nie leczy. Mam tylko wykonywać usg co roku. Pozdrawiam, milutkiej soboty <3 <3
-
Chodzi o to, żeby się badać cyklicznie, raz na rok robić wszystkie najważniejsze dla nas badania, ja np. robię w miesiącu swoich urodzin ;( i tak się dowiedziałam niestety o chorobie ale z kolei dzięki temu ;) w porę zadziałałam. Przecież chodzi o to aby dowiedzieć się i upewnić się, że wszystko jest ok i dalej żyć na spokojnie. Pozdrawiam wszystkie i udanego weekendu :D