Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    No to grzecznie musisz tak zrobić. A przechodzi czy nie??
  • 8 lat temu
    Dziewczyny pisalam z lekarzem. Jak mi nie minie, albo sie pogorszy to mam jechac na izbe i dac znac kto mnie przyjal. I mam byc w kontakcie...
  • 8 lat temu
    To zupełnie jak mój najmlodszy;)
  • 8 lat temu
    moja kotka nie jest empatyczna...chce się bawić i z nienacka wskakuje mi na brzuch :P :/
  • 8 lat temu
    Dokladnie;)
  • 8 lat temu
    Emi to bardzo dobrze ze masz taka możliwość. Mój lekarz chociaż prywatnie to jest średnio dostępny w gabinecie w niektóre dni. Tak to dobry znak. i takie dobre znaki niech mam kobiety towarzyszą często, a najlepiej zawsze :) <3
  • 8 lat temu
    A no i ja mam dzwonić. To chyba dobry znak..
  • 8 lat temu
    Evla podpisuje się recami ;) i nogami pod tym co mowisz;) Nie mam umówione. Chodzę prywatnie i zawsze jak zadzwonię to mogę pojechać. Nawet gdybym chciała tylko popłakac. ..
  • 8 lat temu
    emi83 na ból krzyża polecam z własnego doświadczenia plastry rozgrzewające, ja unikam tabletek itp. bo muszę unikać i nie chcę ich brać więc na bóle krzyża w okolicy lędźwiowej naklejam plastry. Są też w aptekach plastry przeciwbólowe. Są tanie i skuteczne a poza tym nie są szkodliwe. Nie zamartwiajcie się wynikami, swoje trzeba odczekać ale jeśli mają być dobre to co tam...wszystko zniesiemy. Pozdrawiam wszystkie w ten piękny początek weekendu, która może niech odpoczywa :D
  • 8 lat temu
    Super, biorę te kawę :P znamy to chyba wszystkie...czasami człowiek by chciał do kogoś biegiem się choćby puścić bo tam by zaznał ciepła, wsparcia, miłości, ukojenia... z wynikami będą dzwonić? czy Ty zadzwonisz? Ciągłe marne sygnały naszego ciała są bardzo wyczerpujące. Wysysają siły fizyczne psychiczne. Emi masz już umówioną kontrolę?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat