Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Ona30 jak nam przywieźli coś w garnku różowego to bylam pewna :D :D :Dże to kompot a to okazał się miał być barszcz, same kucharki się śmiały a przecież same to coś przywiozły.
Tasza27 ja miałam problem z tymi upławami, duży i uciążliwy tak więc wiem co masz na myśli, to jest utrapienie. Kup sobie wkładki zapachowe np.rumiankowe, będzie ciut lepiej ale dobrze,że lekarzom powiedziałaś,powinni coś zaradzić nawet, jeśli twierdzą, że to normalne.
Pozdrawiam wszystkie <3
-
Ona30 juz w swoim łóżeczku? ?
Oleńka i dziewczyny dziękuję za informacje. Takie to wszystko pokręcone. A człowiek nie lekarz i duupa;)
-
Emi83 ja z cytologii również miałam ascus a po wycinkach miałam Cin 2 . Po konizacji również Cin 2. Wiem od onkologa że pod nazwą ascus może być wszystko oprócz nowotworu przeważnie. Gdyby było coś gorszego powonni napisać asc-H . Tak mi to później tłumaczyli. <3ponadto dodam że konizacjiaa nieraz jest i zabiegiem leczniczym i badaniem diagnostycznym. O ile dobrze pamiętam to nożem tną żeby sprawdzić margines ciecia. <3
-
Ona30 skoro na jedzonko narzekasz znakiem temu że już wszystko ok u Ciebie hihi. Pozdrawiam serdecznie. <3
-
Ona30 widzisz, wszystko dobrze. Teraz ma być już tylko lepiej. Wrócisz do domku i od razu lepiej się poczujesz ;) Cieszę się, że wszystko się udało i już jesteś po <3
-
Ona30 jak fajnie, że od razu do domku;)
Joasia- no ja też myślałam, że są zadowalające tylko po co konizacja? Nożem. Z cytologi miałam ascus IIIGR. Nie bylo tam nic o hsil Isil
-
Takie srednie to jedzenie w szpitalu :P
-
-
emi83 przy dodatnim p16 jest hsil a przy ujemnym lsil, u mnie też była niesklasyfikowana dysplazja,ale p16 było dodatnie. Na kolposkopii lekarz stwierdził brak jakichkolwiek zmian a niestety wyszedł rak. Dla mnie wyniki są zadowalające,ale fachowcem nie jestem
-
O 16stej maz mnie odbierze:).
Teraz dostalam barszczyk z łazankami;). Juz glodna bylam jak wilk;))