Hej dziewczyny...
Jak ja tego dnia nie lubię. On jest taki smutny i przygnebiajacy...a dla nas w tym roku wyjątkowo trudny..
Wczoraj obyło się bez niespodzianek. Bardzo szybo byłam przyjęta. Zrobiono mi kolejna kolposkopie. Był mój lekarz i lekarz, który ma jakiegoś fiola na punkcie kolpo. Popatrzył i powiedział ze nijak się to ma co widzi do wyniku histpat. Powiedział, że możliwości są dwie. Ze to co widzi to komórki metaplastyczne a nie dysplazją, albo mój dr nie trafił w odpowiednie miejsce pobierając wycinki. Bo jak stwierdził zbielenia po probie były.
Potem poszłam na salę i trochę się naczekałam na zabieg. Ale jak tylko weszłam na salę zabiegów to było dużo śmiechu bo jako jedyna ze wszystkich pacjentek byłam w pidzame dwuczęściowej;) wszystkie w koszula ch. A potem to już spałam. Jak się obudziłam to cholernie i bolało i leciało. Dostałam kroplowke przeciwbólową i po ok 2 godz. Juz dzwoniłam do męża, że już mogę do domu. Wczoraj jeszcze brałam coś przeciwbólowego dziś jeszcze nie i długo spałam bo mnie tu mąż gania. Nawet obiadu nie mogłam naszykowac. Ale jest o wele lepiej niż wczoraj.
Hm. ..spokojnego dnia
Zaświeciło słoneczko przez chmury i tyle pozytywnej energii dostałam, że muszę się z Wami podzielić!
emi83 jak się czujesz? Mam nadzieję, że już przestało lecieć jak ze świnki ;) Czy miałaś też kolposkopię wczoraj? Usłyszałaś wstępnie cokolwiek podczas badania? Kiedy wyniki?
Mnie przechodzą dreszcze na samą myśl, że mogłabym właśnie byc po badaniu bez znieczuenia...brrr. Jeszcze 7 dni spokoju póki co, a potem niech się dzieje co chce ;) Co by nie było, to się to coś co wyjdzie z histopatu zaraz się przekona kto tu jest górą :)
Nowa Pani doktor wytłumaczyła mi wczoraj, że będzie mnie znieczulać, ąz przestanę czuć cokolwiek ;) A zanim ukłuje to też popsika, żeby nie było. Czuję się więc dopieszczona pod względem znieczulenia i dużo lżej mi się zrobiło:)
Studiowałam też wszelkie możliwe info i dzięki temu jestem dużo spokojniejsza. W moim przypadku jest tak, że zawsze muszę wszystko dokładnie zrozumieć, poznać wszystkie opcje itp., itd. Wtedy mam nieco więcej poczucia kontroli (jeśli w ogóle w tym przypadku można mówić o jakiejkolwiek kontroli ;)). Dużo rzeczowej informacji znalazłam tutaj: uptodate.com (Patient information). Jesli ktoś ma ochotę na zarwanie nocki lub dwóch to polecam :)
Poza tym uzależniłam się od Rafaello. Słyszałam kiedyś o diecie niełączenia, podobno bardzo skuteczna, a skoro tak to powinnam pięknie schudnąć żywiąc się Rafaello tylko i wyłącznie hihi ;) Polecam! :D
Alicja89 ja dostałam informację, że dobrze jest wstrzymywać się od seksu przez 3 dni po biopsji. Ja i tak już od prawie roku nic, ze wzlędu na dyskomfort. Teraz dopóki sprawa sie nie zamknie to też nie mam niestety najmniejszej ochoty. Biedny ten mój mąż :( Wydaje mi się, że po 3 tygodniach nie musisz się już tym martwić, ale może lepiej zapytaj swojego lekarza?
Hej gre_ys. Trzymam kciuki za wyniki! Przeszłaś już nieco z tego co widzę. Trudno coś dodać na pocieszenie, może jedynie to, że wg faceta z organizacji dla rakowców, z którym ostatnio rozmawiałam, to rak szyjki macicy jest jednym z najłatwiejszych do opanowania. Więc głowa do góry, będzie dobrze, bez względu na to co wyjdzie :) Inaczej nie wolno nam myśleć ;)
Ona30 i reszta dziewczynek - fajnie macie z tym przesunięciem czasu, bo moja Kluseczka nie załapała w ogóle o co chodzi i cały czas budzi się w nocy na butelkę wg czasu letniego :D
Buziaki i miłego dnia dziewczynki!
<3 <3 <3 <3
Hej dziewczyny. Czy 3 tyg. po biopsji szyjki macicy mozna juz współżyc i zakladac probiotyki dopochwowe? Pozdrawiam.
emi83 odpoczywaj ile chcesz,ciesz się wolnym,daj się porozpieszczać najbliższym,cześć :D
Pol godzinki temu weszłam do domku. Boli brzuch, leci jak że świnki ale czuje się w miare;) napisze więcej jak poodpoczywam;)
gre_ys napisałam Tobie wcześniej, że to wszystko zależy od danego ośrodka, mały czy większy - nie ma reguły dlatego nie zamartwiaj się na zapas :D Daj nam znać jak otrzymasz wynik, pozdrawiamy
Emi jesteś już PO ??
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie. Dzwoniłam (tak od środy ) do szpitala w którym pobierali mi wycinki ,niestety jeszcze wyniki nie przyszły ( material wysyłają do łodzi),
Ona30- też myślę że dzwoniliby gdyby było cos...., ale z drugiej strony jeśli jest ok to dlaczego laboratorium nie przysyła wyniku, no i tak czekam dalej.
Pozdrawiam cieplutko
no jasne 1 dzień świąt i koniecznie trzeba kupić kilogramy mięcha i siaty wszystkiego innego; my mamy objazdówkę od świtu do wieczora, przed nami całe 600km w trasie ale lubimy to, to już u nas tradycja <3
Iłka witaj kochana przed chwilką wróciłam i kolejki a ja chciałam dokupić tylko pieprz cytrynowy :/ Do IKEA jedź we środę, odradzam w weekendy albo w takie niby wolne dni jak dziś <3 <3 <3
Ona30 ja zaczynam dzień bardzo wcześnie więc dla mnie to, że z rana jest jaśniej jest na plus B) no ale z kolei szybciej robi się ciemniej i to już na plus nie jest ale wszystkiego mieć nie można :D :D ponoć :D