Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Witajcie kochane <3 dziękuję za troskę. Trochę się podłamałam. Leżę bo coś kiepsko się czuję i mam krwawienie, chyba z miejsca zabiegu bo skąd? Nastraszono mnie wczoraj tą wznową. Nie było ordynatora, który mnie wcześniej operował. Młody lekarz , który ze mną rozmawiał powiedział,że powinnam się zaszczepić na hpv, w mojej sytuacji wydaje się to niedorzeczne, jak myślicie? Tym bardziej,że nie miałam takowych testów do tej pory. Nie wiem co myśleć, boję się. Najbardziej optymistyczną wersją wyników może być ziarnina na kikucie z powodu złego gojenia i na to liczę :(
  • 8 lat temu
    Leona cieszę się bardzo :) Trzymam kciuki żeby dobry humor się utrzymał po jutrzejszej wizycie ;) U mnie też dużo lepiej ostatnio, dobre fluidy w powietrzu <3 Słodkich snów dziewczyny <3
  • 8 lat temu
    Dziekuje kochana Fjorka porawilas mi humor i to bardzo :D ja nie miałam lepp miałam konizacje chirurgiczną nożem i właśnie margines był czytelny bo nie był przypalony wizyta na 17.00 dziekuje za kciuki <3 :)
  • 8 lat temu
    Leona tak, miałam cin3 /cis. Lekarz mi tłumaczyła że ta granica między cin3 i cis jest bardzo płynna i dwóch różnych lekarzy może to inaczej zaklasyfikowac ;) W poniedziałek moja ginekolog wraca do pracy więc mam nadzieję, że dowiem się czegoś o wynikach. Kontroli nie mam...kraj Wikingów - tu rządzi selekcja naturalna ;) :D Jeśli jest zmiana nie dochodzi do linii cięcia i margines jest czytelny to ja bym była przeszczęśliwa i wtedy tylko będę biegać częściej na cytologię skoro hapefał tam siedzi ;) Wtedy nie ma sensu truć sobie głowy. Wtedy świętujemy Leona :D <3 Ale przy leep margines może być często nieczytelny bo tkanka jest wypalona laserem, więc nie przejmuj się Kochana jeśli tak u Ciebie będzie <3 Jeśli by tak było u mnie to gin mi tłumaczyła że w marcu zrobimy kolejnakolejną cytologię i ew.kolejny leep jeśli nadal coś tam siedzi. Pewnie, że ciężko nie myśleć. To czekanie jest najtrudniejsze ale damy radę. Jutro dostaniesz dobre wiadomości! Koniecznie! Trzymam kciuki i trzymam Cię jutro za łapkę (wirtualnie). O której wizyta? Joasia wypoczywaj już w domu, już po wszystkim <3 teraz relaks, dobra kawa, może jakaś głupiutka romantyczna komedia? <3 Zasłużyłaś na porządny chill out. Jesteś mega dzielną babką <3
  • 8 lat temu
    fjorka twoje wyniki z konizacji będą w poniedziałek tak ? bo ty masz podobną diagnozę do mojej cis dobrze pamiętam bo tak sobie myślę czy sama konizacja przy takich wynikach jest wystarczająca nawet jak zmiana jest wycięta w całości z marginesem sama nie wiem jutro jadę do gina na kontrolę po zabiegu ech ciężko nie myśleć ;(
  • 8 lat temu
    fjorka twoje wyniki z konizacji będą w poniedziałek tak ? bo ty masz podobną diagnozę do mojej cis dobrze pamiętam bo tak sobie myślę czy sama konizacja przy takich wynikach jest wystarczająca nawet jak zmiana jest wycięta w całości z marginesem sama nie wiem jutro jadę do gina na kontrolę po zabiegu ech ciężko nie myśleć ;(
  • 8 lat temu
  • 8 lat temu
    Dorosły chop, ale mój synuś hihi. Mikołajki święta zawsze pilnuje prezentów :D
  • 8 lat temu
    Joasia dobrze, że już wybudzona i wszystko ok <3 Wyniki też muszą być ok, zobaczysz!! Wracaj teraz do domku i odpoczywaj <3
  • 8 lat temu
    Jejku to Twój syn zawsze będzie miał młoda mamusie tak jak mój bo tez urodziłam jak miałam 22 :) i to już nie synuś kochana :P

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat