Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Olenka88 czy już coś wiadomo?
  • 8 lat temu
    agnieszka76 mnie zaprosila wiec jestem..... Dostalam dzisiaj diagnoze-rak szyjki macicy 3B.... W ciagu 2 tygodni mam miec zrobiony tomograf,a potem chemia i radioterapia.... Boje sie....
  • 8 lat temu
    agnieszka76 mnie zaprosila wiec jestem..... Dostalam dzisiaj diagnoze-rak szyjki macicy 3B.... W ciagu 2 tygodni mam miec zrobiony tomograf,a potem chemia i radioterapia.... Boje sie....
  • 8 lat temu
    Witajcie dziewczynki! Ale tutaj cisza. Ja melduje się już w domku. Brak nowych wieści. Ja muszę jeszcze dlugo czekać na wyniki cintec i lbc. Do 23 stycznia. To czekanie dołuje. Olenka88 odezwij się do mnie proszę na donwikmar@gmail.com
  • Dona77 dziękuję Kochana <3
  • 8 lat temu
    Olenka88 masz dla poprawy nastroju dzisiaj widok z Gubałówki
  • 8 lat temu
    Olenka88 masz dla poprawy nastroju dzisiaj widok z Gubałówki
  • Hej Dziewczyny. Dorotkakoz 5 dziękuję ??wzajemnie. Dona77 no wyniki powinnam mieć w czwartek ?ale równie dobrze mogą być za 2 tygodnie.... Miłego wieczorku. Pozdrawiam cieplutko <3
  • 8 lat temu
    Myślałam, że już żadna tu nie zagląda. Dorotakoz5 dziękuję i wzajemnie. Ja mam wyniki 23 stycznia cintec i lbc wiec dlugo jeszcze. Olenka88 jesteśmy na Harenda. Napisz kiedy masz wyniki bo chyba na dniach jakoś? A reszta dziewczynek pewno odpoczywa w gronie rodzin. Pozdrawiam jeszcze z Zakopanego :)
  • Wszystkiego najlepszego z okazji mijających świąt a przede wszystkim zdrowia i samych dobrych myśli i wiadomości!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat