Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Tasza27 wierzę że i Ty niedługo napiszesz same dobre wieści :D Fjorka- całe szczęście ze masz tych skandynawskich lekarzy! Super ze wszystko dobrze. White_lavender - teraz dużo odpoczynku i tylko pozytywne myślenie! Wyniki na pewno będą cacy
  • Witajcie! Czy któraś z Wam miała do czynienia, stosowała sok lub tabletki z gravioli? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
  • Zania1313 dorotkakoz.5 white_lavender One Ilka i resztę wspaniałych internetowych przyjaciółek pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za wszystkie dzielne kobietki <3 <3 <3
  • Witajcie dziewczynki. <3widze że kolejne dzielne kobietki otrzymały dobre wieści. Cieszę się przeogromnie. Tasza27 kochana czekałam na wieści od Ciebie. Trzymam kciuki mocno mocno mocno. <3 <3glowa do góry Kochana. Przechodzisz teraz przez piekło ale wiem że w końcu wyjdzie słoneczko zza chmurki i będzie wszystko ok. Z całych sił Ci kibicuje <3 miłego wieczorku kochane. Pozdrawiam wszystkie dzielne kobietki. Kaa dona77 Agnieszka76 Joasia tasza27 fjorka karo buziaki <3 <3
  • Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale miałam trochę zabiegany czas... Jutro mam biopsję w okolicach obojczyka, bo na pet scanie podświeliło się jakieś miejsce, które podobno było już tam na pierwszym skanie... Mówią, że to może być wszystko: reakcja na chemię, infekcja itd... Ale wszystko okaże się po biopsji, której też nie ukrywam, że się boję... Trzymajcie za mnie kciuki kobietki... Cieszę się, że w 2017 większość z Was dostała pozytywne wyniki, a te które jeszcze czekają też na pewno takie niedługo dostaną :)
  • Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale miałam trochę zabiegany czas... Jutro mam biopsję w okolicach obojczyka, bo na pet scanie podświeliło się jakieś miejsce, które podobno było już tam na pierwszym skanie... Mówią, że to może być wszystko: reakcja na chemię, infekcja itd... Ale wszystko okaże się po biopsji, której też nie ukrywam, że się boję... Trzymajcie za mnie kciuki kobietki... Cieszę się, że w 2017 większość z Was dostała pozytywne wyniki, a te które jeszcze czekają też na pewno takie niedługo dostaną :)
  • 8 lat temu
    Czy zauważyłyście, że ten 2017 rok póki co jest dla nas jak chciałyśmy, oby tak dalej, oby tak dalej Kochane <3 :D :D Tasza27 będziesz następna <3 <3
  • Witaj dona77 :) Również mocno Cię ściskam i za 6 miesięcy będę z całych sił trzymać kciuki <3 Karo mam nadzieję, że w końcu Twoje wyniki będą gotowe i odetchniesz z ulgą. Ja też wychodziłam z siebie podczas oczekiwania i wszystko się oczywiście odbijało na najbliższych. Na szczęście cała zmiana była usunięta i życzę Ci żeby u Ciebie było tak samo i bez żadnych niespodzianek. Zgadzam się z dziewczynami, że długie oczekiwanie to może być dobry znak. <3 White_lavender już po wszystkim, super :) Odpoczywaj teraz, bo mimo dobrego samopoczucia za kilka dni, szyjka musi się zagoić (u mnie nawet mały spacer z dzieckiem skończył się kilkugodzinnym krwotokiem). Wracaj szybko do sił i melduj koniecznie co u Ciebie <3 U mnie jajniki okazały się być w porządku :) Jak zwykle Agnieszka ;) <3 Norweskie normy dla markerów są wyższe i prawie się w nich mieszczę więc nie ma czym się martwić ;) Jajniki w obrazie usg wyglądają idealnie, właśnie owulują sobie :D ;) 20 marca mam już umówioną cytologię kontrolną. Później jakieś 4 tygodnie czekania na wyniki i kolejna cytologia za rok. Jeśli wszystko będzie idealnie to wrócę do normalnego 3letniego cyklu cytologii:) Agnieszka, Kaa, Zania, ilka, Oleńka, Tasza, white_lavender, Leona, donia, dorota, karo, Joasia, Ona i wszystkie kochane babeczki ściskam Was i buziole przesyłam <3 <3 <3
  • Dzisiaj dzwoniłam do szpitala...jeszcze wyników z 15 grudnia nie mają,może w poniedziałek... Warszawa i oczekiwania 5tygodni plus 3dni na konsultacje z lekarzem ...white_lavender ja w tym samym dniu wyszłam po elwktrokonizacji i miałam znieczulenie ogólne czyli co placówka to inny obyczaj :)
  • 8 lat temu
    white_lavender powoli powoli dojdziesz do siebie, w domku odpoczniesz, wyluzujesz się i stopniowo wrócisz do formy, ani się nie obejrzysz a odbierzesz dobry wynik, tego Tobie bardzo życzę.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat