Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Katarzyna1988 Kurcze w tak krótkim czasie z cin2 na cin3? Dziewczyny zaczynam się bac z tego co czytalam to kolposkopia bez biopsji to takie pierdu pierdu na oko, poza tym ja mialam badana szyjke, a jak cos jest dalej? Do biopsji 8,5 miesiąca, do kolejnej kolposkopii 4 miesiące, ciągle się boje ze w tym czasie "popsuje się" bardziej niż teraz, aj porypane to wszystko. We wtorek idę do ginekologa zobaczymy co on na to powie. Pozdrowienia i uściski <3
  • 8 lat temu
    Pewnie zależy to od miasta, ośrodka...
  • 8 lat temu
    o kurczę naprawdę długo, ja zły wynik z cytologii odebrałam 14 lutego a 20 maja już była po konizacji czyli 3 miesiące i było po wszystkim
  • 8 lat temu
    katarzyna1988, ja w Warszawie czekałam 3 m-ce więc byłaś szczęściarą, że tak szybko u Ciebie była konizacja :)
  • 8 lat temu
    strasznie długo musisz czekać na tę konizację...ja miałam termin tydzień później od wyników, i niestety w ciągu 2 ms z cin2 zrobilo się cin3 jak dla mnie takie operacje powinny być wykonywane na już ;/
  • 8 lat temu
    Kaa dziekuje za odpowiedz:-) Umowilam sie wczoraj na konizacje. Termin 30czerwca. Do tej pory to ja chyba zejde ale wtedy z nerwow:-)
  • 8 lat temu
    plamienie to calkiem normalna sprawa, ja przez pierwsze dni mialam lekkie krwawienia, ostatnim razem plamilam prawie do okresu dopiero jak okres mi sie skonczyl to wszystko wrocilo do normy
  • 8 lat temu
    Hej dziewczyny:) trochę się spóźniłem z moją wypowiedzią ale jeżyk przeczytasz sobie na zaś :) Ja miałam robiona dwukrotnie kolposkopie z lyzeczkowaniem szyjki i pobieraniem wycinkow. Wszystko w przychodni bez znieczulenia. Tak jak dziewczyny piszą kilposkopie sama w sobie nie boli bo to oglądanie pod mikroskopem szyjki po "posmarowaniu" jakimiś odczynnikami:) z kolei druga część zabiegu jest bardzo nieprzyjemna ale do przeżycia! Moim zdaniem lyzeczkowanie bardziej nieprzyjemne - odczucie tepego skrócenia. A wycinki to chwila - "uszczypniecie". Nieprzyjemne ale przesyłam to i pewnie jeszcze nie raz przejdę. Aha dodam że ja brałam ketonal przed, jeszcze w domu przed wizytą. Jestem tydzień po konizacji. Ogólnie czuję się ok ale odczuwam nieraz tepy bol w podbrzuszu np teraz pracowałam z 40 min i musiałam się po prostu położyć. Poza tym mam uplawy niezbyt obfite-takie trochę 'brudne'. Czy wy też tak mialyscie/macie?
  • 8 lat temu
    musza91 widze ze nikt Ci nie odpowiedzial, ja mialam pobierane 6 wycinkow za jednym razem, wiec chyba co lekarz/szpital/przychodnia to inne podejscie :)
  • 8 lat temu
    anusia662 żadna bomba tykająca z Ciebie nie jest no chyba że jakaś mega seksem ;) ;) Kochana nie zwlekaj z terminem bo nie Ty jedna masz taki problem a czasami trzeba na zabieg swoje odczekać. Konizację miało z nas bardzo wiele, jak czytałaś to wiesz to już. Dlatego pytaj nas i o co chcesz ale dzisiaj za zadanie masz umówić się na zabieg który musisz zrobić po to żeby z kolei jak najszybciej zapomnieć o tym wszystkim. <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat