Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11998 odpowiedzi:
  • A pielęgniarka  super :-( Jak mąż  miał  chemię  to na oddziale była  taka jedna czarownica :-) co chodziła  I wszystkich się  czepiają . A tak poważnie  to empatia i jeszcze raz empatia . Dużo zdrowia. 

• 5 lat temu

Marysia

Trzymam mocno kciuki za jutrzejsza operacje

• Marysiu,z całych sił trzymam kciuki,by wszystko poszło jak najlepiej!

• 5 lat temu

Trzymam za Was kciuki. 

• Dziękuję kochani z całego serca. Przechodzimy właśnie przez procedury szpitalne. Czekamy na salę .

• Elenaj dużo siły życzę i dobrze że już jesteście po. Marysiu trzymam kciuki, nareszcie będzie mieli to za sobą.Jeśli ktoś mógłby i chciał to czy możemmi powiedzieć jaki mieliście opis jeślim mieliście guza w tomografii bo my odebraliśmy wczoraj wynik taty i jest tam tylko mowa o tym że ściana pęcherza na odcinku20 milimetrów jest zgrubiała i częściowo zwapniala. Myślę ze to zgrubienie to blizna po dwukrotnym turbt. Ale nie wiem czy w opisach używają słów guz, nowotwór czy piszą tak nie w prost. 

• Ada córka,u mamy w opisie tomografii było napisane wprost ,że nowotwór .Poza tym lekarz od razu po tomografii powiedział,że guz duży,ze choroba zaawansowana itp.Nie mieliśmy żadnej nadziei ,że może chodzić o coś innego.

Marysiu,jak  się trzymasz ?cały dzień jestem z Wami myślami i bardzo czekam na dobre wiadomości.

Jacku,a cóż to za cisza ?wszystko ok?

• Joanna bardzo dziękuję za odpowiedź a jak Twoja mama się trzyma i czuję?

• 5 lat temu

Tomografia -jej opis. Po lewej stronie gruczołu krokowego widoczne pogrubienie ściany ze wzmożonym wzmocnieniem kontrastowym o obszarze 13 mmm. Zmiana ogniskowa budzi podejrzenie o TU. Pęcherzyki nasienne prawidłowe. Fałdy dwunastnicy wydają się pogrubione  do oceny w badaniu endoskopowym. 

Do teraz jelita nie podjęły pracy nim wyszłam ze szpitala rozmawiałam z lekarzem by coś podał .Jutro mam zamiar porozmawiać z dr Siekierą dlaczego jest tak. Dzisiaj na obchodzie rannym powiedzieli że  3/4 doby jest przełomowe. Zaczynam się bać czy naprawdę wszystko się udało.

• Elenaj nie trać nadziei, pewnie w całym procesie rekonwalescencji będą gorsze i lepsze dni, jednak musimy mimo wszystko być dobrej myśli. Wiem że to trudne bo stres i zmęczenie fizyczne robią swoje ale trzeba walczyć.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat