Elenaj dużo siły życzę i dobrze że już jesteście po. Marysiu trzymam kciuki, nareszcie będzie mieli to za sobą.Jeśli ktoś mógłby i chciał to czy możemmi powiedzieć jaki mieliście opis jeślim mieliście guza w tomografii bo my odebraliśmy wczoraj wynik taty i jest tam tylko mowa o tym że ściana pęcherza na odcinku20 milimetrów jest zgrubiała i częściowo zwapniala. Myślę ze to zgrubienie to blizna po dwukrotnym turbt. Ale nie wiem czy w opisach używają słów guz, nowotwór czy piszą tak nie w prost.
Ada córka,u mamy w opisie tomografii było napisane wprost ,że nowotwór .Poza tym lekarz od razu po tomografii powiedział,że guz duży,ze choroba zaawansowana itp.Nie mieliśmy żadnej nadziei ,że może chodzić o coś innego.
Marysiu,jak się trzymasz ?cały dzień jestem z Wami myślami i bardzo czekam na dobre wiadomości.
Jacku,a cóż to za cisza ?wszystko ok?
Tomografia -jej opis. Po lewej stronie gruczołu krokowego widoczne pogrubienie ściany ze wzmożonym wzmocnieniem kontrastowym o obszarze 13 mmm. Zmiana ogniskowa budzi podejrzenie o TU. Pęcherzyki nasienne prawidłowe. Fałdy dwunastnicy wydają się pogrubione do oceny w badaniu endoskopowym.
Do teraz jelita nie podjęły pracy nim wyszłam ze szpitala rozmawiałam z lekarzem by coś podał .Jutro mam zamiar porozmawiać z dr Siekierą dlaczego jest tak. Dzisiaj na obchodzie rannym powiedzieli że 3/4 doby jest przełomowe. Zaczynam się bać czy naprawdę wszystko się udało.