Witaj Gosiu ,chorobę rozpoznano w 2000 r ,pierwsza chemia w 2005 tabletki leukeran + sterydy następna chemia w 2009 też leukeran i kolejna w 2013 ponownie leukeran i po 9 miesiącach przestał działać i dostałem dożylną bendamustyna +maptea.Po 6 cyklach wyniki super ale po 5 tygodniach WBC -65 tyś i wtedy załapałem się do programu i cały czas biorę ibrutinib wyniki prawie idealne.Leczę się w Lublinie mamy bardzo dobrych hematologów.Jeśli ktoś chce więcej na mój temat to proszę na mejla odpowiem na każde pytanie o ile będę znał odpowiedź.W ubiegłym roku udzielałem wywiadu przedstawicielom producenta leku jako jedyny z całego
województwa lubelskiego za to dostałem kolorowy album z wywiadami i zdjęciami ze wszystkich województw.Pozdrawiam wszystkich na forum Ryszard.
Witajcie dziewczęta. Możecie mi powiedzieć czy tu można wysyłać prywatne wiadomości? Bo ja nie wiem jak.U mnie nic nowego. W szpitalu kolejka na diagnostykę, miałam iść 3.07 ale powiedzieli mi,że pod koniec lipca.Muszę się uzbroić w cierpliwość. Chociaż chciałabym już mieć diagnozę na papierze. Byłam na usg węzłów.Te co mnie bolą na szyi to wiadomo,że są powiększone. Reszta ok.Jeszcze tomografia z kontrastem klatka piersiowa i brzuch 20.07. Miałyście kiedyś kontrast ? Czy po tym człowiek się źle czuje? Dla mnie wszystko nowe .Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego samopoczucia.
Ilusia
Kontrast nie boli, nie bój się kochana. Choć pamiętam, że ja bałam się kontrastu, bo nie wiedziałam co to oznacza. Przed podaniem mówią Ci: uwaga podajemy kontrast. Poczujesz w miejscu wkłucia miłe ciepło. Ja za pierwszym razem się wystraszyłam, bo czasami jest odczucie że siusiu się w majtki zrobiło. I to przy wszystkich. Ale to tylko złudzenie.
Pamiętaj, że kontrast to jakiś związek chemiczny i trzeba bardzo dużo wody po kontraście pić aby go wysiusiać
Co do prywatnych wiadomości - tak można pisać. W prawym górnym roku widzisz swój nik Ilusia i klikasz na niego. I już widzisz ikone "prywatne wiadomości"
Ściskam serdecznie!!