Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 5 lat temu

Pozostając w temacie koronawirusa, co uważają Wasi hematolodzy w kwestii luzowania obostrzeń? Jak Wy do tego podchodzicie? 

Pracuję zdalnie od marca, unikam kontaktów itp., ale pracodawca już dopytuje o plan powrotu fizycznego do miejsca pracy... I jasne, z jednej strony brakuje już normalnego życia, ale z drugiej strony nasze schorzenie wymaga jednak szczególnego uważania na siebie. 

Na moim terenie teoretyczne jest mało zachorowań (chociaż osobiście nie wierzę w te wszystkie statystyki). Jednak moje miejsce pracy jest związane z ochroną zdrowia, przepływem ludzi, także dzieci (które mogą przecież chorować bezobjawowo). 

Wiadomo, że każdy musi samodzielnie podjąć decyzję, ale ciekawi mnie Wasze zdanie. Tym bardziej, że swoją wizytę u hematologa mam dopiero za miesiąc.

Życzę wszystkim zdrowia 😊

• 5 lat temu

dodam ze po równo 3 latach leczenie 

• 5 lat temu

Witam wszystkich

Muszę się wam  czymś pochwalić.

Wczoraj byłam na wizycie i odebrałam wynik genetyczny i jest totalne zero - Nie wykryto BCR-ABL.

Ale się cieszę

Pozdrawiam 

Wiola 

• 5 lat temu

Witam serdecznie Was wszystkich, cicho się zrobiło czyżby w zw z koronawirusem. Właśnie chciałam zapytać jak sobie radzicie w tym trudnym czasie. Pozdrawiam. 

• 5 lat temu

przepraszam Dakota a nie Dora

• 5 lat temu

Hey

Dokładnie tak jak Dora mówi.

Moja lekarka mówiła mi że różne wartości do przeliczenia przyjmują i dlatego wyniki się różnią  nie znacznie. 

Pozdrawiam 

Wiola 

• 5 lat temu
    To że wyniki się wahają to nic złego byle by nie było skoków wartości. Bądź dobrej myśli.
  • 5 lat temu
    Bod10 - ja mam wizytę 1 lipca... ciekawa jestem jak to będzie... Mój wynik z marca to 0,01... tak mi te wyniki skaczą...
  • 5 lat temu
    Byłem dzisiaj na wizycie w Katowicach. Leki dalej te same, wyniki wróciły z Belgii. Nie mam mutacji t-cośtam. W szpitalu jak przed pandemią, tylko środki ostrożności - pomiar temp. przy wejściu, ankieta , dezynfekcja rak i maseczki. Jedynie personel nosi fartuchy i prawdziwe maseczki. No i nie można siedzieć obok siebie jak się nie jest rodziną. Odstępy 2 metry. Wydaje mi się, ze było mniej ludzi. Lekarstwa dostałem na 3 miesiące, tak jak zawsze. Pozdrawiam. Dbajcie o siebie.
  • 5 lat temu

Hanasz. To bardzo dobrze, że w pewnym stopniu rozwiazalas problem. Niestety trudny czas i dla nas i dla wszystkich. Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci wszystkiego najlepszego. ♥️

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat