Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
-
Pobiera ją pielęgniarka u GP, o ile pamiętam raz na 3 lata,więc możesz ją spytać o szczepionkę przeciw hpv,albo w recepcji GP...
-
ja poki co zadowolona jestem z opieki tutaj. 2 tygodnie po kolposkopii dostalam z kliniki list z informacja o badaniu i wyznaczonym terminie nastepnej kolposkopii za 6 miesiecy. wiec tak naprawde nie musialam nawet nigdzie dzwonic, aby umowic sie na badanie.
-
Dziś byłam na tej konsultacji z ordynatorem. Powiedział ze zmiany za duze i nie mozna tego bagatelizowac. Szyjki usunać beda musieli raczej znaczna część. No i powiedział ze jeśli chcemy dziecko to ostatni dzwonek mozemy sprobowac zaciążyć i operacje odwleczemy w czasie. Ale wsystko ma swoje złe i dobre strony...Z jednej strony powiedział ze mogą wyciąć tyle ze ciaża później napewno nie donoszona i ryzyko jest duze. Z drugiej strony jak byśmy sie teraz zdecydowali to zmieny mogą sie znacznie pogłębić...Nie wiem samam co mam myśleć...!
Termin ustalili mi na 14 kwietna!!! Toż to masakra! Rok od mojej felernej cytologii ;//
AJISZA ja bede sie chyba zwracac o pomoc do Ciebie, a konkretnie o namiary jak załatwić w SWISSMEDzie, odezwij sie prosze jak bedziesz mogła!!!!
-
czesc olga ..zadzwoń na numer podany w internecie ..strona głowna swissmed ...i umów sie na konsultacje u ordynatora Birholza ...prywatnie ..bedzie szybciej ..!!! i pozniej juz z nim rozmawiaj ..powiedz ze masz tak odległy termin i wogóle ...ja czekałam na kosultacje 2 tygodnie ale pozniej na zabieg pare dni ....w szpitalu byłam jedna dobe ...
powodzenia ...:)
-
ty jestes z trójmiasta ???
-
O Ajisza! jesteś zbawienie moje....!!! No przeciez ja do tego 14 kwietnia to tyle czasu ze szok...ze tez te terminy sa tak odległe.. ;/ wystarczyła jedna wizyta u niego? Tak z czystej ciekawości...dużo za wizytę bierze?
-
-
tak ....na jednej wizycie wszystko ustalilismy ..poszłam ze wszystkimi wynikami ...on juz sam o wszystkim zadecydował ...150 zł kosztowała wizyta ...po pierwszym okresie miałam zabieg ...wizyta była w swissmedzie tam w przychodni ..zabieg juz w szpitalu swissmedu ...mały kameralny ...
biegnij szybko i załatwiaj ..nie czekaj ..ja gdybym czekała a termin dostałam na marzec 2014 to byłoby pozamiatane ...
-
u mnie po konizacji a tez miałąm cin 3 ...znalezli mikroinwazje w kanale ..niby linia czysta bez zmian dysplatycznych ale bedzie docinka ..własnie jestem na wylocie do szpitala ....mozna to obserwowac ale ja nie bede obserwowac ...na dzien dzisiejszy wycieto wszystko ale szanse na powtórke sa ogromne ...i nie wioadomo tak naprawde co głebiej siedzi ..a gdybym czekała do marca to byłoby bardzoooooooooo zle ....konizacje to tak naprawde pogłebiona diagnostyka ..dopiero tam wychodzi co jest naprawde ...wiec olga biegiem na konizacje ...!!!!!!!!!!nawet sie nie wahaj chwili .....:)