Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Jagodowa ale nie zaniedbuj cytologii!! ja w cytologii mialam cin 1,po wycinkach bylam ZDROWA JAK RYBKA tylko zapalenie chroniczne mi wyszlo.A e-konizacji nie uniknelam....po ktorej wyszlo cin 2.
Wiec nie zaniedbuj tego.
-
-
A ja sie przyznam ze przeczytałam wszystkie posty Ninki i jesteś kobieto mega..!!!. Nawet chwili zwatpienia w Tobie. Podziwiam za podejscie.
-
Zoe - co znaczy że miałaś chroniczne zapalenie a nie uniknęłaś e konizacji na której wyszło cin 2 ? Nie rozumiem do końca ?
No narazie czeka mnie leczenie przeciwzapalne i kontrole kontrole jak to się będzie leczyć. Bo cin 1 z powietrza sie nei wziął chociaż mam nadzieje ze szybko się go pozbęde w mniej inwazyjny sposób niż konizacje ;)
-
Mialam zle pobrane wycinki...ot.i wyszlo ze jestem zdrowa.Tak to jest jak wycinki robi sie ,,na oko,,bez kolposkopii.
-
Hej dziewczyny...
Dzwoniłam dziś o wynik no i pani w słuchawce powiedziala że musze sie spotkać z ordynatorem w celu uzgodnienia dalszego leczenia...i wyniku wcześniej mi nie wyda... troche sie zestresowałam ;/// przy poprzednich wycinkach dostawałam wynik od reki a teraz...buu
-
Zoe - u mnei były robione z koposkopią więc powinny być dobre. Narazie czekam na mój nastepny termin wizyty u lekarza zobaczymy kiedy znów nastepna cytologia.
-
Olga,masz już ten wynik???
-
Jagodowa a now idzisz...a mnie tak uraczyli...A coby bylo gdybym uwierzyla wycinkom?-badaniu ktore jest najbardziej wiarygodne?? Obudzilabym sie z ęka w nocniku.
Olga daj znac...czyli cos tam wyszlo z tych wycinkow.
-
Hej dziewczyny, wczoraj jakoś opanowałam nerwy i w sumie dopisywał mi dosyć dobry nastrój, ale dziś znów chwyciły mnie wszelkie możliwe wątpliwości..w dodatku w piatek mam iść na kolposkopie i wycinki a zaczęłam kaszleć i 'siada' mi głos. Cudownie...
Pytałyście czy miałam badanie bakteriologiczne - nie, nie miałam..Ale nie sądzę, ze to wina bakterii, wszak nie mam upławów, swędzenia ani pieczenia, niczego takiego, a komórki zapalne są - to pewnie wierzchołek góry lodowej.