Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny!!
    evve super że cytologia wyszła ci oki...oby tak dalej...
    gosia75- ja osobiscie uwielbiam Włochy w tamtym roku byliśmy z dziećmi na wakacjach....najbardziej podobało nam się w " Sperlonga" widoki super poprostu wogóle było super, byliśmy też w Samym Rzymie, oraz Kilka dni nad jeziorem w Braciano..my tak bardziej wypoczynkowo i pod dzieci:-))

Alizjana masz już wyniki?? odezwij się!!

Ja w środe mam isć na tą kolposkopie na 8 rano mam byc w szpitalu...mam do was pytanie może głupie...co ja mam wziąść ze sobą pidżamę czy koszule??

powiem wam że się boje......
  • 11 lat temu
    Witam ponownie!
    Muszę załatwić z Wami swoją prywatną,baaardzo ważną sprawę :-). Ponieważ nie macie sobie równych w trzymaniu kciuków,trzymajcie przez trzy najbliższe dni za moją córę! Jutro zaczynają się egzaminy gimnazjalne i nie muszę Wam ile zależy od wyników. Mamy (obie!) mega-stres,ciekawe czy pośpimy w nocy :-(? A, i wirtualny kopniak w zadek na szczęście nie zaszkodzi! Dzięki!

asia28 z doświadczenia wiem,że najlepsza koszulka. Nie trzeba świecić gołym tyłkiem :-D!

Ściski!

• 11 lat temu
    Witam Was serdecznie!

Doris kopniak w zadek zapodany. Mam nadzieję ,że przyniesie szczęście. Moja chrześnica też ma jutro egzaminy więc będę trzymała za nie obydwie kciukole...ciekawe kto zrobi obiad bo z powyginanymi paluchami będzie to trochę skomplikowane:)
    Aśka doris dobrze mówi. Weź ze sobą jakąś koszule albo jakiś dłuższy t-shirt, będziesz się czuła bardziej komfortowo.
    Nie wiem czy Ty będziesz przyjęta na oddział czy tylko zrobia Ci kolposkopię ,pobiorą ewentualnie wycinki i puszcza Cię do domu. Uwierz nie ma się czego bać. Jeśli idziesz na to badanie do szpitala to podejrzewam, a nawet jestem pewna że w razie wycinków dostaniesz znieczulenie. Będzie dobrze:) Będziemy trzymały kciuki!
    Wakacje, hmmm będę nareszcie w Polsce. A była może któraś z Was w Borach Tucholskich?
    Spokojnej nocy!
  • Witam wszystkie panie!
    Doris ja szłam do szpitala na kolposkopię i wycinki miałam spódniczkę by tyłkiem nie świecić, wcześniej się dowiadywałam czy mam coś ze sobą zabrać. Najlepiej byś przedzwoniła i dowiedziała się będziesz spokojniejsza :)
    Moich wyników nie ma nadal-totalna załamka no ale co mi da użalanie się, chyba nic po prostu czekam.
    Co do egzaminów twojej córy Doris również się dołączam z kopniakiem :) moja najstarsza córka w przyszłym roku będzie też to przechodzić.
    Cieplutko pozdrawiam z Zielonej Góry :))))
  • 11 lat temu
    "."
    Dzięki,dziewczyny,za kciuki! Niech moc będzie ze wszystkimi gimnazjalistami!!!

Alizjana78 i Lika pomyliłyście się ździebełko... Koszulka potrzebna asi28 :-))))))). Pewnie się zorientowała...
    Alizjana78 cóż... czekamy razem z Tobą na wyniki... Można dostać cholery,wiem.
    Pozdrawiam i ściskam!!! :-*

• 11 lat temu
    "."
    Ej,a co mi ten wpis powyżej taki długaśny i pusty wyszedł?Coś nakombinowałam :-). Cała ja! :-D
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny....dzięki za rady odnośnie koszulki:-) byłam własnie kupić, tylko kurcze niewiem co z tego bedzie bo jeszcze dzisiaj mam trochę okresu już taką końcówkę próbuje się dodzwonić do mojej ginekolog co mam zrobić ale nie odbiera...ahh już sama mam nerwa na to wszystko....

Alizjana; Razem z tobą czekam na wyniki, oby taki długi czas był wynagrodzony w postaci dobrych wyników....
    mnie też będzie czekał ten stres....

mam do was jeszcze jedno pytanie czy wy też miałyście łyżeczkowanie jamy macicy bo u mnie na tym skierowaniu tak ona napisała...że kolposkopia + wycinki + abrazja kanału i jamy macicy...
    brzuch z nerwów to juz mnie dzisiaj boli...ja to z natury jestem taka panikara....

Miłego dnia dziewczyny!!

Doris i jak spałyście w nocy?? napisz jak tam córka czy jest zadowolona z tego co udało jej sie napisać
  • Witam was serdecznie,nie jestem z waszego forum tylko z raka szyjki macicy,ale czasami czytam co u was i za wszystkie trzymam kciuki;)
    Pisze odnośnie postu liki,a propo wakacji w borach tucholskich,polecam miejscowość swornegacie:D,właśnie z tej miejscowości pochodzę.dużo kwater agroturystycznych na każdą kieszeń i o różnym standardzie,las,jeziorka,knajpki....polecam.sama mogę również zaproponować fajne pokoje u mojej cioci.pokój z łazienką za 30zl od osoby.
    Pozdrawiam serdecznie i życzę samych dobrych wyników :)
  • 11 lat temu
    Dziewczyny jednak jutro idę na pewno a boje się strasznie....ahhh
    a powiedzcie mi po tych wycinkach kiedy można współżyć??....
    pytam z czystej ciekawości bo mąż i tak zagranicą za 3 tygodnie zjeżdża...
  • 11 lat temu
    asia28 idź jutro,miej to za sobą,i tak Cię nie minie. Miałam łyżeczkowanie jamy macicy,troszkę mnie później bolał brzuch.
    A tę koszulkę to jakąś koronkową kupiłaś;-)? Bo takie masz kosmate myśli... :-))))). Nie wiem kiedy można współżyć,ja zaczęłam dopiero pół roku,po skończonym leczeniu. Zapytaj jutro lekarkę,będziesz wiedziała na pewno.

Córa w nocy spała,ja gorzej:-(. Po dzisiejszym egzaminie jest zadowolona. Zaskoczyli ich,bo do tej pory do napisania była rozprawka a w tym roku charakterystyka. Jeszcze przeżyć jutro,i już z górki ;-)!
    pozdrawiam :-*

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat