Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Dziewczyny,czy któraś z Was ma / miała zdiagnozowany -podobnie jak ja-stopień IIB?
  • 11 lat temu
    Nika mam dwie znajome panie po leczeniu RSM II b. Obie są 2-3 lata po i mają się dobrze.

Gosiu powodzenia w staraniach o maluszka!

Wszystkim dziękuje za ciepłe słowa i kciuki! Po serii badań okazało się, że choroba zaatakowała tylko stawy i skórę, narządy wew. są czyste. Nie ma nowych krwawień. Leczą go sterydami.

Miłego dnia dziewczyny i dobrze, że jesteście.
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny!!

Lika Ja już zaczęłam porządki ogrodowe tydzień temu, posprzątałam w altanie po zimie, i już pierwszy szczypior z działki zerwałam...trzeba posadzić jakieś kwiatki, rzodkiewkę pomidory itd ale ogólnie jak jadę z dziećmi na działke to odpoczywam mamy duży plac zabaw dziewczyny się bawią a ja " odpoczywam"

Gosiu i Lika i reszcie dziękuje za trzymanie kciuków

Kasiu trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Dziękuję dziewczyny że jesteście!! dobrze wygadać się, czuć wsparcie....jeszcze raz wam bardzo dziękuje!!!!
  • 11 lat temu
    "."
    Asia,no widzisz? Nie taki diabeł straszny! Teraz zaklinamy rzeczywistość,żeby wyniki były jak najbardziej prawidłowe!

Kasia73 czyli rokowania synka są dobre? A jest nadal w szpitalu,czy już wypuścili Ci go do domu?

nika36 ja jestem po II B. Ponad pięć lat i mam się dobrze :-)!

Lika w ogródku wsadziłam bratki i prymulki,syn pograbił,mąż "dosmaczył",teraz patrzymy gdzie trawa po zimie zdechła,żeby dosiać. I szukam traw ozdobnych. Myślałam o pampasowej,ale czytałam,że trudno ją przezimować,więc odpada. Prawdę mówiąc,największą ochotę to mam na leniuchowanie,a nie robienie czegokolwiek ;-). Dziś to już prawie lato się zrobiło,aż miło. Teraz jest prawie 21-sza,a za oknem 20,6 stopni. To rozumiem!

Ciepełko i słoneczka na weekend!
    Pozdrawiam! :-*
  • 11 lat temu
    co tutaj tak cicho?? dziewczyny gdzie się podziałyście...??
    Doris dziekuje ci Bardzo tak bardzo bym chciała aby ten mój wynik był w miare dobry...
  • 11 lat temu
    Tak czekałam na ten weekend a pogoda jak zwykle swoje:( Musze zmienić plany i chyba zostaniemy w domy i będe dłubać na grządkach!
  • 11 lat temu
    emma daj spokój ja też czekałam chciałam z dziećmi nad morze, a tu nic z tego raczej nie będzie......chyba też nam pozostanie działka koło domu o ile nie będzie zbyt zimno...
  • hej dziewczyny! cicho cicho, niestety mamy w pracy takie urwanie głowy,że wracam z niej i jestem wykończona na maksa maże tylko o kąpieli i łóżku. Teraz z mężem bo wrócił z trasy, naciesze się nim , aż do 6 maja :) Pogoda okropna ,aż mnie strzyka mamy zaplanowany wyjazd i będzie kicha. Ale miejmy nadzieje,a to najważniejsze ,że przy tylu osobach ,które mają się z nami spotkać na zlocie Fiatów nie będzie chociaż nudno. Jutro odbiorę wreszcie mój wynik, ale zastanawiam się czy powinnam go czytać przed wyjazdem.
    Głowa do góry laseczki nawet w taką pogodę można się dobrze bawić tylko trzeba chcieć.
    Ciepło pozdrawiam i życzę wszystkim więcej słoneczka :)
  • 11 lat temu
    Alizjana trzymam kciuku za dobry wynik, jak coś to daj znać.....a może lepiej nie czytaj przed wyjazdem....ale ja to bym chyba nie wytrzymała....
  • Niestety mam skierowanie do szpitala na konizacje.Neoplasia interaepithelis cervicalis gradus maioris focalis(HASIL/CIN3/CIS/dysplazja gradus maioris)i złuszczone fragmenty w wyskrobnikach z kanału (B).
    (B)Fragmenta endocervii et endometrii in stadio secretionis incipientis.
    Dziewczyny,która z was miała tą konizacje ile się leży w szpitalu i jak długo nie będę mogła pracować?
    Pozdrawiam Ali i dzięki z góry

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat