Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Basia49
Po pierwsze dzięki za życzenia imieninowe.
Po drugie również wróciłem z jodowania i dokładnie tak samo jak Ty jestem "czysty". Gliwice mam ponownie odwiedzić w 2014 a potem w 2016 roku. Także na dzień dzisiejszy jestem zdrowy :)
Ty chyba wychodziłaś w Piątek? Ja miałem wypis we czwartek.
-
Bulka601
znam to ,tez byłam nerwowa przed otrzymaniem wypisu . ja to nazwałam wyrokiem :), bo nie wiesz do ostatniej chwili jaki jest stan zdrowia i co Cię czeka dalej.Hormonow nie odstawialam ,ale mega nerwowosc była.
Kochana nerwy w konserwy hahaha bedzie dobrze to ja Ci mowie :)
Renia6363
Miło mi bedzie cie usłyszec
Pozdrawiam was dziewczyny miłej nocki
-
Dziekuje Basiu za słowa otuchy jestem teraz trochę nerwowa tym czekaniem na te badania, a odstawienie hormonu tez robi swoje.
-
Basia dziękuję zapisałam, zadzwonię :)
-
Bulka601
Ty bedziesz miała dobre wyniki :) Ja to juz czuje wiem :) Nie nadarmo nazywaja mnie Hexe hahaha
Renia probowalam sie z toba kontaktowac ,ale bezskutecznie . Moj nr tel. 798583438
-
Basia49
Świetna nowina gratuluje wyniku, za 3 tyg ja mam swoje badania, mam nadzieje ze rowniez zakończy sie tak optymistycznie.
-
basia49
Gratuluję kobieto dzielna!!!!
:)))
-
Witam wszystkich:) Ja juz po leczeniu w Gliwicach jestem w domu:) Wiadomosc dostałam po ostatniej scyntofrafii taka ze sie popłakałam ,ale ze szczescia:) Dzisiaj powiem ze WYGRAŁAM z Rakiem:):) Czysto !!!!!! Sam pobyt przeszłam prawie ze spokojem najgorsze to było czekanie na wypis i wiadomosc czy jest dobrze czy czy tez nie, ale to był prezent urodzinowy dla mnie Jest ok. nastepna kontrola diagnostyczna w lutym 2014 ,a pozniej w 2016.
Zucze wam wszystkim takiej wiadomosci
teraz po podrozy ide odpoczywac odezwe sie jeszcze
Renia 6363 pytaj co chcesz wiedziec przed wyjazdem do Gliwic odpowiem
-
No cóż.... Morza szum, dzieci krzyk ;-) słowem wakacje. Poza tym musiałem coś "pdgonić" w moim "medycznym" blogu (dzisiaj wrzuciłem o TNM). I w ogóle tyle rzeczy dzieje się do koła, że na forum już czasu brakuje. Ale zawsze jestem do dyspozycji po mailem.
Pozdrowionka.
-
Pablo!
Witaj rzeczywiście dawno nie było widać kolegi,mam nadzieję,że u Ciebie ok?
Oczywiście badanie genetyczne to w RRT obowiązkowo, Dobrze ,że czuwasz dziękujemy za info.i pozdrawiam serdecznie:)