Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • Basia49
    Po pierwsze dzięki za życzenia imieninowe.
    Po drugie również wróciłem z jodowania i dokładnie tak samo jak Ty jestem "czysty". Gliwice mam ponownie odwiedzić w 2014 a potem w 2016 roku. Także na dzień dzisiejszy jestem zdrowy :)

Ty chyba wychodziłaś w Piątek? Ja miałem wypis we czwartek.
  • 11 lat temu
    Bulka601
    znam to ,tez byłam nerwowa przed otrzymaniem wypisu . ja to nazwałam wyrokiem :), bo nie wiesz do ostatniej chwili jaki jest stan zdrowia i co Cię czeka dalej.Hormonow nie odstawialam ,ale mega nerwowosc była.
    Kochana nerwy w konserwy hahaha bedzie dobrze to ja Ci mowie :)

Renia6363
    Miło mi bedzie cie usłyszec

Pozdrawiam was dziewczyny miłej nocki
  • 11 lat temu
    Dziekuje Basiu za słowa otuchy jestem teraz trochę nerwowa tym czekaniem na te badania, a odstawienie hormonu tez robi swoje.
  • Basia dziękuję zapisałam, zadzwonię :)
  • 11 lat temu
    Bulka601
    Ty bedziesz miała dobre wyniki :) Ja to juz czuje wiem :) Nie nadarmo nazywaja mnie Hexe hahaha

Renia probowalam sie z toba kontaktowac ,ale bezskutecznie . Moj nr tel. 798583438
  • 11 lat temu
    Basia49
    Świetna nowina gratuluje wyniku, za 3 tyg ja mam swoje badania, mam nadzieje ze rowniez zakończy sie tak optymistycznie.
  • basia49

Gratuluję kobieto dzielna!!!!

:)))
  • 11 lat temu
    Witam wszystkich:) Ja juz po leczeniu w Gliwicach jestem w domu:) Wiadomosc dostałam po ostatniej scyntofrafii taka ze sie popłakałam ,ale ze szczescia:) Dzisiaj powiem ze WYGRAŁAM z Rakiem:):) Czysto !!!!!! Sam pobyt przeszłam prawie ze spokojem najgorsze to było czekanie na wypis i wiadomosc czy jest dobrze czy czy tez nie, ale to był prezent urodzinowy dla mnie Jest ok. nastepna kontrola diagnostyczna w lutym 2014 ,a pozniej w 2016.

Zucze wam wszystkim takiej wiadomosci
    teraz po podrozy ide odpoczywac odezwe sie jeszcze

Renia 6363 pytaj co chcesz wiedziec przed wyjazdem do Gliwic odpowiem
  • 11 lat temu
    No cóż.... Morza szum, dzieci krzyk ;-) słowem wakacje. Poza tym musiałem coś "pdgonić" w moim "medycznym" blogu (dzisiaj wrzuciłem o TNM). I w ogóle tyle rzeczy dzieje się do koła, że na forum już czasu brakuje. Ale zawsze jestem do dyspozycji po mailem.
    Pozdrowionka.
  • 11 lat temu
    Pablo!
    Witaj rzeczywiście dawno nie było widać kolegi,mam nadzieję,że u Ciebie ok?
    Oczywiście badanie genetyczne to w RRT obowiązkowo, Dobrze ,że czuwasz dziękujemy za info.i pozdrawiam serdecznie:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat